Norwegian vil revolutionere flytrafikken mellem kontinenterne. Allerede til efteråret vil det norske lavprisselskab sælge returbilletter helt ned til 2.000 kr. til New York og til Bangkok for omkring 3.000 tur/retur.


Det er halv pris i forhold til det nuværende prisniveau, og de første fly letter til næste forår. Samtidig er Norwegian overbevist om, at den lavprisbølge, som har ramt de korte ruter i Europa, også vil skylle ind over de oversøiske ruter. Det skriver Jyllands-Posten.

 Årsagen er, at den nye Boeing 787 Dreamliner giver helt andre muligheder for at flyve billigt på de lange strækninger. Norwegian er blandt de allerførste til at benytte den nye flytype, som flyver længere og bruger mindre brændstof. Samtidig er komforten for passagererne markant bedre.

- Dreamlineren er en "game changer" i luftfarten. Flyet ændrer spillereglerne, og det vil betyde en ny dags8orden for den oversøiske trafik. Det bliver både billigere, hurtigere og mere behageligt at flyve langt, og i de kommende år vil der komme masser af lavpristrafik mellem kontinenterne, siger Norwegians koncernchef, Bjørn Kjos til Jyllands-Posten.

Senioranalytiker Jacob Pedersen fra Sydbank vurderer, at Norwegian har gode chancer for at få succes med satsningen på oversøiske ruter.

- Boeing 787 Dreamliner er væsentligt billigere i drift, og det giver en markant konkurrencefordel. Kombineret med Norwegians lave omkostninger vil det betyde, at selskabet kan sælge billetterne til lavere priser. Det vil trække kunder fra andre selskaber og lokke helt nye rejsende til. Både SAS og de øvrige aktører kommer dermed under ekstra pres, siger Jacob Pedersen til Jyllands-Posten.