De 400.000 elkunder hos SEAS-NVE kan se frem til ekstra høje elregninger her i vinter.
 
Selskabet har fået lov til at sætte kundernes elregninger op med i alt 13.4 mio. kr., fordi SEAS-NVE har lavet en kæmpe regnefejl de sidste tre år. Det fremgår af en ny afgørelse fra det statslige Eltilsynet - SEAS-NVE har dog intet oplyst til deres mange kunder, der nu skal betale, fordi selskabet har regnet forkert.

I forvejen er elselskabet SEAS-NVE landets dyreste og mere end dobbelt så dyrt som det billigste selskab, ’Tre-For’ for en gennemsnitsfamilie.

- Vi har lavet en metodefejl, som var svær at finde. Det gør, at vi har valgt at sætte prisen op for el i de sidste to kvartaler i 2012 og første kvartal af 2013 for at få de 13 millioner kr., som vi har regnet forkert, siger markedsdirektør Ole Vestergaard fra SEAS-NVE.

Hvis du fik en regning for en vvs-mand tre år efter, ville du så betale?

- Ja, selvfølgelig ville jeg det. Jeg havde jo fået varen billigere, end jeg skulle, siger han.
Sidste år havde SEAS-NVE et rekordoverskud på 358 mio. kr. Derfor burde de ikke sende regningen til kunderne, mener Samenergi.dk, der er et selskab af elkunder, der sammen presser priserne.

- SEAS-NVE får altså lov til at lade kunderne betale millioner for deres flere år gamle regnefejl. Og det værste af det hele er jo, at de ikke engang fortæller det, siger Samenergis indehaver Casper Kjøller.