Inden Prins Nikolai besluttede sig for at tage 10. klasse på Herlufsholm skole, besøgte hans far, prins Joachim, også Oure Efterskole på Fyn. Prinsen var ude for at se på skoler, der kunne være noget for hans ældste søn.

Det bekræfter skoleleder Ole Hjorth fra Skolerne i Oure over for bt.dk.

»Det er korrekt, at prins Joachim var hernede. Han blev vist rundt på og var inde til en samtale, sådan som mange unge og deres forældre gør. Prins Nikolai har dog på intet tidspunkt været indskrevet på skolen, og de gjorde det fra starten klart, at de kiggede på flere skoler,« siger Ole Hjorth.

Hoffet meldte tirsdag ud, at 14-årige prins Nikolai efter sommerferien begynder på den traditionsrige kostskole Herlufsholm Skole i Næstved efter sommerferien, hvor han skal gå i 10. klasse.

Hoffets kommunikations- og pressechef, Lene Balleby, fortalte tirsdag til B.T., at det var prins Nikolai selv, der besluttede sig for Herlufsholm Skole med opbakning fra forældrene.

På Skolerne i Oure er man ikke skuffet over, at næste års 10. klasse ikke får et kongeligt islæt.

»Vil ville da gerne have haft ham som elev, men sådan ville vi også have det, hvis det var en hvilken som helst anden. Vi er to forskellige skoler, og jeg er sikker på, at han har truffet det valg, der er det rigtige for ham,« siger Ole Hjorth.