Prins Joachim havde absolut ingen kommentarer til Se og Hør-skandalen, da han tirsdag formiddag ankom til Forum på Frederiksberg for at overvære præmieoverrækkelsen ved finalen for 'Unge Forskere 2014'.

BTs udsendte mødte prinsen ved indgangen til Forum og spurgte ham:

Hvad siger De til beskyldningerne om, at Se og Hør i flere år systematisk har overvåget Deres kreditkort?

- Jeg siger ikke noget til Se og Hør, lød det kort og bestemt fra prinsen, inden han med et fast blik i jorden hastede ind i Forum.

Chat med forfatteren bag Se og Hør afsløringerne kl. 12

Det var ellers en glad og smilende prins, der ankom til Forum. Han nåede at småsludre med flere af de fremmødte og fortalte, at han glædede sig til dagens arrangement.

Da talen faldt på ugebladets påståede overvågning, stivnede prinsen, og det var tydeligt for enhver, at han ikke ønskede at tale om den verserende sag.


Netop prinsen og prinsesse Marie er nogle af dem, som ifølge en ny roman 'Livet, det forbandede' hævdes at være blevet overvåget systematisk af ugebladet Se og Hør.

Bogen er skrevet af tidligere journalist på bladet, Ken B. Rasmussen, og i romanen beskriver han hverdagen på ugebladet 'Set og Hørt', men ifølge BTs oplysninger kan anklagerne om den ulovlige overvågning dokumenteres.

Ugebladet har angiveligt i mindst fire år gennemført en ulovlig overvågning af kendte danskere ved at købe sig til oplysningerne fra en IT-specialist. Han kunne via sit arbejde for PBS (i dag Nets, red.) overvåge de kendtes kreditkort.

Da det nygifte royale par i foråret 2008 tog på bryllupsrejse og gjorde, hvad de kunne for at skjule destinationen for pressen, vidste Se og Hør alligevel som det eneste medie, hvor parret befandt sig. Derfor kunne det bringe en eksklusiv billedserie med det nygifte par.

Ifølge romanen var det kun muligt, fordi en hemmelig kilde i Nets videregav dybt fortrolige og private oplysninger fra prinsens kreditkort, så de kunne se, hvilke fly og hoteller parret havde booket. Ifølge BTs oplysninger var det første gang bladet brugte den hemmelige kilde.

Da prinsessen var gravid året efter, skrev bladet indgående om hendes shoppetur til Schweiz, hvor hun blandt andet købte babytøj.