Øverst ses billeder af regentparret sammen.

Prins Henrik skal i dag og de kommende dage gennemgå en række lægelige undersøgelser,  efter at han søndag aften blev indlagt på Rigshospitalet.

Prinsen har det meste af januar måned opholdt sig i Egypten, men blev indlagt på et lokalt hospital og altså fløjet hjem til Danmark søndag, hvor han landede i Københavns Lufthavn. Han blev kørt direkte fra lufthavnen til Rigshospitalet.

Kongehuset ønsker ikke, at komme nærmere ind på hvorfor Prins Henrik blev indlagt og hvad han konkret fejler, men mandag talte BT med Prins Joachim, da han var til stede på Dansk Industris årlige konference for små og mellemstore virksomheder.

På BTs spørgsmål til Prins Joachim om hans far helbred og årsagen til den 83-årige prins’ aktuelle indlæggelse på Rigshospitalet, siger han:

»Han er nu indlagt. Og nu afventer vi, hvad diverse undersøgelser vil vise. Jeg ved heller ikke mere end dét,« sagde Prins Joachim venligt og imødekommende og fortsatte:

»Men jeg skal ind og se til ham. Det skal jeg selvfølgelig,” sagde han.

BT talte med prinsen på IBC Innovationsfabrikken i Kolding, hvor prinsen traditionen tro er den, der overrækker Dansk Industris Initiativpris, som har til formål at hædre virkelyst, kreativitet og skabertrang.

Prins Joachim ønskede ikke at kommentere sin fars helbred yderligere.

BT har været i kontakt med Kongehuset, som ligeledes forklarer, at Prins Henrik skal gennemgå forskellige lægelige undersøgelser. Prins Henrik var fortsat indlagt mandag, men Kongehuset kan ikke be- eller afkræfte om det fortsat er nødvendigt at prinsen er indlagt de kommende dage eller om undersøgelserne kan foretages ambulant eller privat.

Er der i forbindelse med Prins Henriks indlæggelse blevet ændret planer for andre af Kongehuset medlemmer?

»Nej, som det ser ud nu, så er kalenderen uændret,« siger Lene Balleby, kommunikationschef i Kongehuset.

Kongehuset har ikke flere kommentarer på nuværende tidspunkt.

BT talte både søndag og mandag med Prins Henriks ven Enan Galaly, som selv er fra Egypten. Han har været i selskab med Prins Henrik under hans ophold i Egypten.

»Jeg håber det går godt for ham,« sagde Enan Galaly, da BT ringede mandag.

Herefter ønskede han ikke at kommentere sagen yderligere, men henviste til sine udtalelser søndag.

»Indlæggelsen har intet med prins Henriks besøg i Egypten at gøre. Der har ikke været et uheld eller på anden måde sket noget i Egypten, som er skyld i hans indlæggelse. Det har med hans generelle helbred at gøre. Og prinsens helbred vil jeg ikke udtale mig om. Det vil jeg lade hans læger gøre,« sagde Enan Galaly søndag, og bekræftede, at prins Henrik har opholdt sig i Egypten:

»Han har været i Egypten flere dage i januar, og han har nydt det. Prinsen har været sammen med mig næsten hele tiden,« sagde Enan Galaly.