H.K.H. prinsgemal Henrik havde vanen tro overskud til at stille op til pressefotografernes evige blitzen, da han og børnebørnene prins Nikolai og Prins Felix onsdag besøgte Garderhøj Fortet i Gentofte.

På fortet har besøgende mulighed for at få et lille indblik i danske soldaters liv førhen. I den forbindelse var prinsgemalen ikke bleg for at påføre sig en af udstillingens mange hatte til stor morskab for ham selv og de fremmødte pressefolk.

Med sig havde H.K.H. prinsgemal Henrik taget børnebørnene prins Nikolai og Prins Felix, som indledte deres efterårsferie med at være soldat for en stund. På fortet kunne de bevæge sig rundt i det imponerende befæstningsværk og opleve alt fra de trange køjesenge, eksercits i gymnastiksalen til ærter og flæsk i køkkenet. Og ja, så blev der også tid til at affyre kanonkugler - godt nok visuelt. 

Garderhøj Fortet slog dørene op i slutningen af september for offentligheden, efter Realdania, Kulturstyrelsen og Naturstyrelsen i et fælles partnerskab har istandsat Københavns Befæstning siden 2006, hvor Garderhøj Fortet er blevet omdannet til et såkaldt formidlingscenter med aktiviteter og udstillinger.