Trafikulykken, der kostede fire unge livet, har rystet et helt lokalsamfund.

Sognepræst Kristine Stricker Hestbechs tur frem mod alteret i Roskilde Domkirke, må i dag føles ekstra tung at gå. For præsten, der normalt prædiker i Havdrup kirke skal i dag stede de fire unge mænd til hvile, der sidste søndag kørte i døden.

Da hun i søndags fik den tragiske melding om ulykken, der kostede fire unge fra den lille by Havdrup livet, besluttede hun at holde kirken åben for de chokerede pårørende, venner og borgere i byen.

- Folk må ikke stå og flagre ude på landevejen med deres sorg. Det er her, kirken kan træde ind, og hvor man kan vende sine tanker. Derfor besluttede jeg at åbne kirken mandag og tirsdag, hvor der var stille musik og mulighed for lystænding, samt at man kunne skrive bønner, sagde sognepræsten til Dagbladet Roskilde.

Mindst 450 mennesker tog imod tilbuddet og mødtes i kirken for at dele deres sorg. Ulykken har ikke bare chokeret familie og venner til de fire unge. Havdrup er en lille by og alle er meget berørte af situationen.

- Det har været meget tydeligt for mig, at byen er rystet. Man skal tænke på, at det er en hel generation, det rammer, siger Kristine Stricker Hestbech til Dagbladet Roskilde.

Derfor blev bisættelsen i dag flyttet til Roskilde Domkirke, der kan rumme 770 mennesker. Allerede en halv time før ceremonien gik i gang, var kirken fyldt.  Efter bisættelsen skal de fire urner nedsættes på kirkegården ved Havdrup Kirke.