Situationen ved dagens møde på Nørrebro arrangeret af Islamisk Trossamfund, hvor den kontroversielle muslimske prædikant Bilal Phillips holder tale, var i dag så ophedet, at ordensmagten inden mødet måtte holde demonstranterne på sikker afstand. Følg løbende med i prædikantens tale i bunden af artiklen.

Det forklarede bt.dk's udsendte medarbejder inden mødet.

- Der er en decideret ubehagelig stemning herude, og politiet valgte derfor at rykke demonstrationen 4-500 meter væk fra det sted, hvor mødet bliver holdt. Politiet siger, at man ellers ikke vil kunne garantere for demonstranternes sikkerhed, forklarede bt.dk's udsendte.

Blandt demonstranterne var blandt andet klima- og energiminister Lykke Friis, den socialdemokratiske retsordfører Karen Hækkerup samt den dansk-iranske samfundsdebattør Farshad Kholghi. Sidstnævnte mener, at politiets reaktion er symptomatisk for dagens møde. 

- Det er meget kedeligt, at man nu er nødt til at flytte demonstrationen, af frygt for vores sikkerhed. Det siger vel i virkeligheden alt om situationen.

Der blev demonstreret over, at man valgte at invitere den kontroversille islamske prædikant Bilal Philips til at holde tale. Vreden skyldes især, at prædikanten tidligere har udtalt, at man skal henrette bøsser og straffe utroskab med pisk.

Hos politiet understregede man dog inden mødet, at der ikke var tale om en særlig muslimsk trussel. 

- Det er noget, vi har gjort for ikke at skabe en mulighed for konfrontation, da vores erfaring viser, at der ikke skal så meget til på Nørrebro, før folk begynder at kaste med ting, sagde Henrik Olesen, der er vagthef ved Københavns Politi.

Den kontroversielle prædikant ankom til Korsgadehallen på Nørrebro, hvor mødet finder sted, kort efter klokken 15. Han ankom under stor bevogtning, og der var en del furore på stedet. Ifølge Bt.dk's mand på stedet råbte flere af de tilstedeværende slagord som 'sharia i Danmark'. 

Mødet indledtes med ord fra en af arrangørerne Waseem Rana, der hævdede, at den megen polemik omkring dagens møde bl.a. skyldes avisen Politiken. Her anklagede han en navngiven journalist for at 'have pisket en stemning op'. 

Omkring klokken 15.30 gik dagens hovedperson, Bilal Phillips, så på talerstolen. Her forklarede han, at det er medierne, der er skyld i den islamofobi, der hersker i samfundet i dag. En islamofobi, der ifølge Bilal bunder i uvidenhed.

Han advarede dog samtidigt sine muslimske brødre om, at være bange for medierne.

- Vi muslimer skal også passe på, at vi ikke får mediafobi. Vi skal tale med medier, der er neutrale, sagde han.
 
Derefter tog talen en historisk drejning, hvor han blandt andet sagde, at vi danskere med vores vikinge-baggrund engang har været analfabeter og terrorister. Han fortsatte herefter med en længere udredning af, hvordan muslimer herefter slog vikingerne ved et slag i Spanien, hvordan vikinger og muslimer herefter begyndte samhandel, og om hvordan muslimerne lærte vikingerne at bygge vandtætte skibe, så de kunne sejle til Amerika.  

Efter vikingerne havde fået tur rettede han skytset mod islam-fjendtlige politikerne.
   
- Islamofobi skyldes især politikere, der tror de bliver populære, hvis de rakker ned på muslimer, sagde han og understregede, at den skarpe retorik fra politikerne er et forsøg på at fjerne opmærksomheden fra de virkelige problemer.

Endeligt kom han ind på et meget omstridt emne - sharialov. 

- Æresdrab er imod sharialov. Det er mord, understregede han her.
 
Dagens møde tiltrak så mange mennesker, at mange måtte sidde på gulve og trapper.