Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Den nuværende forbundsformand Poul Erik Skov Christensen genopstiller ikke som formand i 3F på grund af dårligt hjerte.

- Jeg har indenfor de seneste få dage konstateret, at tidligere problemer med mit helbred desværre er kommet tilbage. Jeg har været af den overbevisning, at jeg havde lagt de problemer bag mig, men må desværre indse, at det ikke har været tilfældet, siger Poul Erik Skov Christensen i en pressemeddelelse. 

Det var ellers meningen, at han skulle genopstille som formand på 3F's kongres, der starter i Aalborg den 14. september, men nu må valget stå mellem to andre kandidater.

Valget som Forbundsformand i 3F kommer til at stå mellem den tidligere formand i 3F's Transportgruppe, Jan Villadsen, og den nuværende forbundssekretær Per Christensen. Jan Villadsen glæder sig til at diskutere 3F's fremtid.

- Der er stadigvæk behov for, at vi diskuterer, hvad vi gerne vil med 3F. Det glæder jeg mig til at gøre frem mod kongressen, udtaler Jan Villadsen.

Den anden kandidat, Per Christensen, var ikke forberedt på den nuværende formands beslutning om ikke at genopstille.

- Der er ingen tvivl om, at Poul Eriks beslutning kommer som en stor overraskelse, og jeg beklager beslutningen. Jeg ser frem til at diskutere processen med vores Hovedbestyrelse på torsdag og derefter med resten af organisationen frem mod kongressen,” udtaler Per Christensen i 3F's pressemeddelelse.

Poul Erik Skov Christensen blev i 1995 valgt som forbundsformand for SiD. Ti år senere blev han formand for 3F, der blev til efter Danmarks største faglige fusion.