Foto: Henning Bagger

Som en del af en redningsplan lægger Postnord op til, at danskere kun vil modtage almindelig post én gang om ugen, oplyser Postnord.

I en pressemeddelelse onsdag eftermiddag skriver selskabet, at der skal spares 2,3 milliarder danske kroner i den danske del af selskabet. Det betyder, at mellem 3.500 og 4.000 skal fyres i selskabet.

Men det er ikke eneste store ændring, der kommer til at finde sted i selskabet frem til 2019, hvor en stribe forskellige foretag skal sættes i værk for at spare.

Postnord Postens dybe krise afføder chok og mismod Postnord kom

Selskabet kommer for fremtiden til at levere et brev på fem dage.

I den nye model kommer breve til at blive omdelt efter to modeller: Den første består i almindelige breve, der omdeles inden for fem dage, mens der også kommer et 'fast flow' for breve, hvor de afleveres i løbet af 24 timer.

Postnord beskriver ændringerne i brevposten som følger:

'Et basisflow håndterer breve med distribution inden for fem dage. I det hurtige flow distribueres breve inden for et døgn.'

En anden ændring kommer til at være inden for uddeling af det, Postnord kalder 'adresseløse reklamer' og så også lokale ugeaviser. Det vil Postnord ikke længere kunne stå for levering af, lyder det i pressemeddelelsen.

Samtidig vil Postnord til at udvikle på pakkedriften, som skal udvides og udbygges.

»Når omstillingen af den danske virksomhed er gennemført, vil vi have en skalerbar og økonomisk bæredygtig produktionsmodel, som gør det muligt at opretholde postbefordringspligten med en lønsom brevvirksomhed selv med små brevmængder,« siger Håkan Ericsson, PostNords koncernchef i pressemeddelelsen.

Det oplyses desuden, at Postnords ledelse ikke forventer, at der skal yderligere investeringer fra ejere af selskabet, den danske og svenske stat.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.