PostNord har været så langsom til at levere blodprøver til Aalborg Universitetshospital, at cirka 1.000 blodprøver er gået tabt. Den historie bringer DR P4 Nordjylland i dag lørdag.

Patienterne, som havde fået foretaget blodprøverne, må nu tage blodprøverne om.

PostNord, som er ansvarlige for at fragte blodprøverne til tiden er uforstående overfor problemet, da virksomheden oplyser, at den holder sig inden for rammerne for fejl, som er angivet i kontrakten mellem PostNord og Region Nordjylland.

DR P4 Nordjylland og også BT har fået en skriftlig kommentar fra PostNord.

'Sygehuset oplever en fejlrate, der ligger klart inden for bestemmelserne i den pakkeaftale, sygehuset har købt. Hvis de ønsker et andet produkt med større rettidighed, f.eks. kurérkørsel, kan de naturligvis købe det,' skriver PostNord i en mail til BT.

I praksis betyder det, at hver gang Aalborg Universitetshospital modtager 25 blodprøver, så er gennemsnitligt en af dem så forsinket, at den ikke kan anvendes længere. Det er hospitalet særdeles utilfredse med.

»Den mindste udgift er jo at tage prøven om og sende den igen. Langt dyrere spild giver det, når ambulante besøg, undersøgelser med mere må aflyses,« siger ledende overlæge på Klinisk Biokemisk Afdeling Annebirthe Bo Hansen til DR P4 Nordjylland.

»På Nuklearmedicinsk Afdeling har man gjort tallet op for to måneder, og man måtte i syv tilfælde aflyse undersøgelsen, og det koster 30.000 kroner,« tilføjer hun.

Region Nordjylland, som Aalborg Universitetshospital tilhører, har ikke et præcist overblik over hvor meget problemet med forsinkede blodprøver koster i kroner og ører, men nu vil regionens økonomiafdeling undersøge det.

»Det skal vi bruge til at finde ud af, om vi for eksempel skal bruge andre leverandører eller få prøverne frem på andre måder til de, som skal have dem,« siger kontorchef i Region Nordjyllands økonomiafdeling, Karin Termansen.