Fritz Schur leverer kort til posthusene i den virksomhed PostNord, hvor han også er formand. Arkivfoto: Claus Fisker
Fritz Schur leverer kort til posthusene i den virksomhed PostNord, hvor han også er formand. Arkivfoto: Claus Fisker Foto: CLAUS FISKER
Formanden for posten Fritz Schur sælger gennem sit privat firma alle lykønskningskort, der bliver solgt i Post Danmarks butikker. 'Svækker hans troværdighed, siger professor ledelse

Næsten hver gang du køber et kort på posthuset, er det Fritz Schurs private firma, All Times Company, der står bag.

På hvert posthus er der flere standere med kort fra Venstres tidligere pengemand, Fritz Schur, der er udpeget af den danske regering til at være formand for PostNord, der er en sammenslutning af de danske og svenske postvæsner.

Der bliver ifølge BTs oplysninger solgt kort fra Fritz Schur for millioner i postbutikkerne. Chef i Post Danmark Privatkunder Eva Malene Hartmann kalder dog omsætningen mindre:

- Leverandøren er valgt helt på forretningsmæssige vilkår i midten af 1990’erne. Der er tale om en meget lille del af Post Danmarks omsætning i den pågældende aftale, og den er derfor ikke behandlet i bestyrelsen, skriver hun til BT.

Problematisk

Det er problematisk både at være bestyrelsesformand og leverandør til samme firma, siger professor i ledelse.

- Man skal aldrig blande rollerne sammen. Man ved ikke nødvendigvis, hvor han har sine interesser. Er det at sælge flest af sine egne kort eller at tjene selskabet som bestyrelsesformand? Det svækker hans troværdighed, siger professor Anders Drejer fra Institut for Økonomi og Ledelse på Aalborg Universitet.

Finansministeriet har i en anden sammenhæng peget på samme problemstilling i et brev til Fritz Schur:

- At det efter ministeriets opfattelse generelt ikke forekommer hensigtsmæssigt, at der på ledelsesniveau opstår et personsammenfald mellem et selskab og dette selskabs leverandører, skriver daværende departementschef Christian Kettel Thomsen.

Et synspunkt, som Socialdemokraternes politiske ordfører Magnus Heunicke kalder ’yderst fornuftigt’.

Kan godt lade sig gøre

Fritz Schur mener dog ikke, at der er et problem.

- Som du også kan se i brevet fra Finansministeriet, kan dette godt lade sig gøre, hvis visse procedurer iagttages, skriver Fritz Schurs juridiske rådgiver Martin Kasten, der fortæller, at Fritz Schur har fortalt postens bestyrelse om handelen.

Det har mangeårigt bestyrelsesmedlem i Post Danmark og nu PostNord, skibsreder Bjarne Hansen, dog aldrig hørt.

- Jeg anede ikke, at han solgte de lykønskningskort, men jeg betragter det som en detalje, siger han.

Nu kræver Enhedslisten ministeren ind i julekortsagen.

- Det er dybt problematisk. Man kan sætte spørgsmålstegn ved hvis interesser, han tjener. Vi forfølger den her sag. Det er ingen hemmelighed, at vi gerne vil af med ham, siger trafikordfører Henning Hyllested.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.