I et interview med magasinet Psykologi fortæller DRs populære Ramasjang-vært Sebastian Klein, at han for to år siden gik ned med stress, angst og depression. Nedturen var så alvorlig, at den 44-årige tv-vært måtte opsøge den psykiatriske skadestue og derefter blev indlagt til behandling:

»Jeg ved stadig ikke den dag i dag, hvorfor jeg gik ned. Men ned gik jeg – for fuld damp. Jeg lå og skreg i en metalseng på en stue på et psykiatrisk hospital i fire dage. Den dag i dag kan jeg sagtens sidde og tale om det, men jeg kan stadig ikke helt forstå, hvad der skete. Hvorfor jeg pludselig fik decideret kuk,« siger Sebastian til Psykologi, der har interviewet den 44-årige mand i forbindelse med udgivelsen af hans erindingsbog, 'Fra min faders skygge', der udkommer i næste uge.

Sammenbruddet blev forvarslet først af snurren i Kleins fingre, dernæst af svimmelhed, der blev tiltagende værre og værre, indtil han til sidst var angst og udmattet og måtte søge hjælp på en psykiatrisk skadestue.

Efter behandling på hospitalet har Sebastian gået til efterbehandling hos både en psykolog, en psykiater og en coach, og fik fra starten hjælp af antidepressive piller.

Til Psykologi siger han, at nedturen sandsynligvis har sammenhæng med de traumatiske oplevelser i barndomshjemmet, hvor hans far Jesper Klein drak og på et tidspunkt forsøgte at tage sit eget liv. Både hans mor og far døde af kræft i henholdsvis 2006 og 2011.
Alt det skriver den 44-årige vært i den kommende bog.

»Jeg kan ikke sige, at det helt sikkert har noget med min far at gøre, men jeg tror det. For da jeg skrev denne her bog om min far, kom svimmelheden tilbage. Kun for en kort bemærkning, men den kom. Og jeg kunne pludselig huske, hvordan det var: Som at få en glasboble ned over hovedet, og verden udenfor bliver fjernet,« siger Sebastian Klein i interviewet med Psykologi, hvor han også fortæller, at sammenbruddet ikke stemmer overens med den opfattelse han havde af sig selv tidligere:

»Selv om jeg har haft sympati for folk, der gik ned af den ene eller anden årsag, så har jeg altid i mit stille sind tænkt, at det nok var nogle svage personer. Og at det aldrig ville ske for mig. Det passede slet ikke ind i mit selvbillede,« siger Klein, der i dag er trappet ned på en lille dosis piller, som han får hver fjerde dag.