Lyt til artiklen

Hvem vil give 2.695 kroner for en vare med ukendt indhold?

Ja, det er der forventeligt rigtig mange tusinde, der vil, når Smukfest i morgen sætter næste års partoutbilletter til salg.

Det skriver DR.

Og ukendt indhold skyldes, at det først fra den 1. februar afsløres, hvem der kommer på scenen.

Da billetterne blev sat til salg sidste år, var der udsolgt efter fem timer.

Billetten til de otte festdage i august er i år steget med hele 300 kroner i forhold til sidst - en stigning på 12,5 procent.

Men musikbudgettet er også hævet med 25 procent, pointerer Poul Martin Bonde, talsmand for Smukfest i Skanderborg, over for DR P4 Østjylland.

Mange kommenterede på musikprogrammet sidst. Derfor har Smukfest nu valgt at givet den en skalle også økonomisk.

Poul Martin Bonde forklarer, det er dyrt at booke topnavne, og de er en kostbar festival med et begrænset område at udfolde sig på.

Næste års billetpris er blevet meldt sent ud, og det forklarer festivalen med, at de først nu har et overblik over, hvad musikken kommer til at koste.

Poul Martin Bonde kan godt forstå, hvis nogen synes, det er en dyr pris. Men så kan man vælge at blive frivillig eller købe en enkeltsbillet, som sættes til salg 8. februar.

»Vi er ikke et privat firma, der tjener en masse. Vi er en forening, der laver festival og bruger pengene på at lave den bedste festival,« siger han til DR P4 Østjylland.

I år er der i øvrigt sat begrænsning på, hvor mange billetter, den enkelte kan købe - nemlig seks styk mod tidligere ti.

Det skal forhindre, at folk hamstrer billetter og eventuelt sælger dem videre.

Næste Smukfest er fra 5. til den 12. august 2018.