Et lille enmotorsfly med to personer er styrtet ned ved Skrydstrup i Jylland. Politiet har lørdag eftermiddag kl. 15.50 bekræftet, at en 37-årig mand er afgået ved døden på sin polterabend. En 42-årig pilot er hårdt kvæstet, oplyser politiet over for bt.dk.

Vagtchef hos Syd- og Sønderjyllands Politi Tommy Bech fortæller til bt.dk, at der er tale om et enmotorsfly, der er styrtet ned kort før kl. 13.00 ved Flyvestation Skrydstrup.

VED DU NOGET, SÅ TIP B.T. PÅ 1929@BT.DK.

Om bord på flyet var ifølge Klaus Arboe fra Syd- og Sønderjyllands politi en brudgom og piloten. Begge er fløjet til Odense Universitetshospital, skriver avisen. Der er tale om to mænd på hhv. 37 og 42, hvoraf den 37-årige nu er afgået ved døden.

- Brudgommen på de 37 var ombord på flyet i forbindelse med sin polterabend. Flyet styrter så ned i den østlige del af Flyvevåbnets område ved flyvestationen - og alarmen indløber hos os kl. 12.57, siger Klaus Arboe.

Brudgommen er ifølge politiet fra Kolding, mens den 42-årige pilot er fra Vojens-egnen.

Han bekræfter, at piloten fortsat er hårdt kvæstet og indlagt på OUH, mens den 37-årige er død. Politiet kan ikke sige noget om, hvorvidt pilotens kvæstelser er livstruende.

Vragdele krøllet sammen

På Flyvestation Skrydstrups område ligger lige nu vragdele fra det tragiske flystyrt. Metal ligger krøllet sammen om  ledninger og kabler. Politiet har lagt et hvidt dække over dele af vraget - muligvis for at skjule nysgerrige øjne for et ubehageligt syn. 

Falck udsendte ved 13.00-tiden to lægebiler, to ambulancer og brandbiler fra Sommersted, Haderslev og Vojens. Styrtet fandt sted blot tre minutter efter flyet lettede.

Flyvertaktisk Kommando, der også står for kontrollen af luftrummet over Skrydstrup, fortæller, at de bistod med redningsarbejdet.

- Det er et civilt en-motors-fly, som er styrtet ned. Vi har fast base i Skrydstrup, så vi yder selvfølgelig assistance, når det kræves af os, siger Lars Skjolddan, der er presseansvarlig i FTK.

- Det er også en af de to redningshelikoptere, der stå fast i Skrydstrup, som har fløjet  til Odense Universitetshospital. 

Der er tilsyneladende tale om, at piloten er blevet blændet af solen, hvorefter flyet er styrtet ned ved en gammel landingsbane på området.

Bruden og den øvrige familie er underrettet. Havarikommissionen er lige nu på vej til området for at undersøge vragdele og ulykkessted.