Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

LA og DF kræver handling fra regeringen

Ovenpå BTs afsløring af muligt millionsnyd med offentlige tilskudskroner i en omstridt moske på Grimhøjvej i Aarhus vil to af folketingets partier nu have øget kontrol med støttede moskeer i hele landet.

Hos Dansk Folkeparti opfordrer integrationsordfører Martin Henriksen regeringen til at pålægge kommunerne, der udbetaler støtten, en pligt til skærpet tilsyn. Som begrundelse peger han både på BTs afsløringer og på en række oplysninger i den tidligere imam Ahmed Akkaris nye bog ‘Min afsked med islamismen,’ som udkom 8. april. I bogen beskriver Akkari, hvordan moskeer over hele landet systematisk snyder sig til millioner af skattekroner ved at søge aktiviteter til opdigtede folkeoplysende aktiviteter på samme måde, som det ifølge flere kilder er sket i Aarhus.  

- Systemet omkring foreningsstøtten er bygget på tillid, men der er efterhånden meget der tyder på, at den tillid systematisk bliver misbrugt, og så er vi nødt til at tænke anderledes. Vi kan ikke kontrollere alle i detaljer, men vi kan udvidde kontrollen på de områder, hvor der er særlig grund til mistanke. Og her vil moskeerne være et rigtig godt sted at starte. Det bør de heller ikke selv have noget imod, for de siger jo, at de ikke har noget at skjule, siger Martin Henriksen.

Ønsket om en skræpet kontrol målrettet moskeer deles af Liberal Alliance, der har kaldt både justits- og integrationsministeren i samråd.

- Vi er nødt til at lade være at være naive i forhold til de her miljøer, siger partiets integrationsordfører Merete Riisager.

Hos Arhus Kommune siger Morten Pedersen, der er sektionsleder for Folkeoplysningsteamet, at en større kontrolindsats kræver en politisk behandling, da ressourcerne på området i forvejen er knappe.

Andre læser også