Kommunal socialordfører kræver undersøgelse af, at en chefkonsulent er involveret på den ekstreme højrefløj.

Socialordfører i Københavns Borgerrepræsentation, Lars Aslan Rasmussen (S), kræver nu en øjeblikkeligt undersøgelse af oplysningerne om, at Københavns Kommune har en chefkonsulent med rødder i det ekstreme højremiljø.

Den socialdemokratiske politiker, der selv har kurdisk baggrund, er med egne ord "rystet" over oplysningerne, som man kan læse i den rapport, den venstreorienterede researchgruppe Redox fredag har offentliggjort.

- Det er ekstremt farligt, at vi har en sådan person gående rundt herinde, og som man måske sidder ved siden af til udvalgsmøder. Han har adgang til fortrolige oplysninger og materiale, og det skal vi have undersøgt øjeblikkeligt, siger Lars Aslan Rasmussen.

I rapporten om det højreradikale netværk ORG skriver Redox, at et medlem af netværkets København-afdeling har en stilling som chefkonsulent i Socialforvaltningen i Københavns Kommune.

Konsulenten er blot et af en række medlemmer, der gennem sit job har potentiel adgang til fortrolige oplysninger.

Andre medlemmer har stillinger i politiet, militæret, ligesom der navngives en journalist på B.T.

- Med min baggrund kender jeg alt til racisme og trusler og har af samme årsag for nylig fjernet min adresse fra Københavns Kommune.

- Jeg vil nu spørge forvaltningen, hvad det har af betydning, at vi har sådan en person siddende i en chefstilling, siger Lars Aslan Rasmussen.

/ritzau/