Der er behov for flere betjente i dansk politi, hvis alle opgaver skal kunne løses i fremtiden, lyder meldingen fra Politiforbundet, efter terrorberedskabet er blevet forlænget frem til 1. november.

Dansk politi kommer til at prioritere opgaverne benhårdt, hvis der ikke bliver ansat flere betjente, advarer Claus Oxfeldt, der er formand for Politiforbundet.

Advarslen kommer oven på nyheden i tirsdagens Berlingske om, at det forhøjede terrorberedskab efter attentatet i februar bliver forlænget med to måneder frem til 1. november 2015.

Forlængelsen betyder, at jyske politikredse fortsat skal låne betjente til Københavns Politi, der ikke kan klare opgaven uden assistance, men det er en uholdbar løsning, lyder det fra politiformanden.

»Mængden af opgaver er vokset i løbet af de seneste år, og samtidig er vi blevet 580 færre betjente i dansk politi siden 1. januar 2011. Det betyder, at mængden af overarbejdstimer er eksploderet - ikke kun det seneste halve år, men også før,« siger Claus Oxfeldt.

I foråret kunne Berlingske fortælle, at betjentene øst for Storebælt havde massivt overarbejde og et stigende sygefravær oven på terrorangrebet, der ramte København 14.-15. februar. Allerede i april havde politiet oparbejdet mere end 370.000 overarbejdstimer i alt.

Et flertal i Folketinget har indtil videre bevilget 130 millioner kroner til det forhøjede beredskab, men der er behov for en mere langvarig løsning, mener Claus Oxfeldt.

»Jeg kan ikke se, hvorfor terrorberedskabet skulle stoppe i november. Så jeg håber, at politikerne på Christiansborg én gang for alle bliver enige om, at politiet ikke er dimensioneret, som det bør være i 2015 og årene, der kommer,« siger han.

Danmark er blandt de tre lande i Vesteuropa med færrest politifolk per 1.000 indbyggere. Desuden er vi det eneste land i Norden, hvor politistyrken ikke er blevet udvidet men i stedet gjort mindre, fremhæver Claus Oxfeldt.

Han opfordrer til, at der ansættes 2.000 nye betjente, sådan som Dansk Folkeparti foreslår.

»Der er kun én ting af gøre, og det er at ansætte flere folk i dansk politi. Ellers vil politiet være nødt til at prioritere endnu hårdere i opgaverne,« advarer han.

»Og så er det borgerne, der bliver gidsler i det her,« fastslår Claus Oxfeldt.