Som så mange andre skoleelever fejrede Badir Lawaf sidste skoledag fredag. Hans udklædning som terorrist tiltrak dog så meget opmærksomhed, at politiet blandede sig. Nu har sagen taget endnu en drejning.

18-årige Badir Lawaf havde sidste skoledag i 10. klasse på Nyborg skole. Han valgte at klæde sig ud i et terrorist-kostume med et hjemmelavet 'bombebælte' af små juicekartoner samt cigaretpakker og et patronbælte over skulderen.

Det indkasserede prisen for bedste udklædning. Men senere samme dag løb Badir ind i politiet, som mente det kunne virke »stødende« og konfiskerede hans 'bombe'- og patronbælte.

Mandag eftermiddag opdagede Badir Lawaf, at hans Facebook-profil var blevet lukket. Det skriver fyens.dk.

Ifølge Badir Lawaf kommer lukningen, efter han tidligere på dagen ændrede sit profilbillede.

Billedet forestiller Badir Lawaf i sin terroristudklædning på en DF-valgplakat med teksten "Tænk på det væsentligste i livet - TRYGHED OG TILLID - Jeg er farlig. Har en pakke juice og tre pakker smøger"

Han tror selv, Facebook har lukket hans profil, fordi nogen har klaget over billedet.

»Jeg synes, det er totalt latterligt, og så synes jeg også, at man må stille spørgsmålet, om ytringsfriheden gælder for alle, eller om den kun gælder for nogen,« siger han til fyens.dk.

Selvom han tog det med et smil, da han fredag var nødt til at tage hjem og skifte tøj efter politiets henvendelse, følte han sig diskrimineret.

»Jeg føler mig såret. Jeg var klædt ud, men der findes åbenbart en forkert udklædning til sidste skoledag. Jeg er jo bare studerende, og jeg vælger at klæde mig ud, som alle andre. Og det kan jeg ikke se noget galt i. Hvis jeg havde været hvid, så havde det nok været en anden historie,« har Badir Lawaf tidligere sagt til BT.