Brønderslev Kommune mener, at TV2 har fået fat i fortrolige oplysninger om det voldssigtede forældrepar fra Serritslev og beder politiet undersøge sagen.

Brønderslev Kommune er så fortørnet over, at TV2 har fået adgang til fortrolige oplysninger om det voldssigtede forældrepar fra Serritslev, at kommunen nu beder politiet om at undersøge sagen.

- Jeg kan ikke se, at nogen har interesse i, at de her meget fortrolige oplysninger kommer til offentlighedens kendskab. Og da det er strafbart at videregive fortrolige oplysninger, har vi bedt politiet undersøge sagen, siger Brønderslev borgmester, Lene Hansen (S), i en pressemeddelelse.

Anmeldelsen går altså ikke på TV2's offentliggørelse af oplysninger i sagen, men hvem der har lækket rapporten til TV2.

Lene Hansen har mandag inviteret socialminister Benedikte Kiær (K) til Brønderslev, så hun ved selvsyn kan se, hvordan forvaltningen arbejder.

Ifølge TV2's oplysninger vidste Brønderslev Kommune allerede i juli sidste år, at der var store problemer hos det nu voldssigtede forældrepar i Serritslev.

Det skete, da Nordjyllands Politi advarede kommunen den 15. juli 2009, fremgår det af den fortrolige redegørelse, som Brønderslev Kommune har sendt til Socialministeriet, og som tv-stationen nu har adgang til. Nordjyllands Politi vil ikke kommentere sagen, men bekræfter oplysningen.

Trods underretningen fra politiet gik der halvanden måned, før Brønderslev Kommune tog på det første hjemmebesøg den 4. september 2009.

Sagen om misrøgt i familien med ni børn begyndte for alvor at rulle, da familiens ældste datter på 20 år politianmeldte sin stedfar og mor for vold og sexmisbrug.

/ritzau/