85 ud af de 89 demonstranter, som Østjyllands Politi anholdt i Aarhus lørdag, er igen på fri fod.

Arresten på politistationen i Aarhus var propfyldt efter demonstrationerne i den jyske hovedstad lørdag. Men langt størstedelen af de 89 anholdte er blevet løsladt.

Det oplyser Richard Jakobsen, der er politikommissær i Østjyllands Politi.

- Vi har tre tilbage, som skal afhøres. De bliver sigtet efter ordensbekendtgørelsen og bliver løsladt herefter. Derudover har vi fire, der bliver siddende i arresten natten over, siger han til Radio24syv.

Søndag morgen skal politiets jurister vurdere, om der er grundlag for at fremstille de fire tilbageværende i grundlovsforhør. De er sigtet for vold eller trussel om vold i forbindelse med demonstrationen, oplyser Richard Jakobsen.

Han forventer ikke, at der vil komme yderligere ballade i Aarhus i løbet af lørdag nat med de 85 demonstranter, der nu er sat på fri fod.

- De er blevet løsladt løbende, så det er ikke sådan, at der kommer en stor mundfuld ud på en gang. Men vi har selvfølgelig dimensioneret vores beredskab derefter, siger Richard Jakobsen.

De 89 demonstranter blev anholdt, da Danish Defence League havde inviteret åndsfæller fra hele Europa til at komme og bidrage til at skabe en bevægelse mod det, som højreekstremisterne kalder »islamifiseringen af Europa«. Det fik unge indvandrere og autonome til at gå på gaden for at lave en protest mod den højreorienterede gruppe.

Grupperne kom op at toppes, og flere af demonstranterne gik også til angreb på politiet.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.