Det vækker stor glæde hos politiet, at et billede af en betjent, der leger med en syrisk flygtningepige, hitter vildt på de sociale medier.

»Det er vi da meget glade for - at vi sådan bliver rost. Og billedet taler jo tydeligt for sig selv«.

Sådan lyder det noget beskedent fra vicepolitikommisær Knud Reinholdt fra Syd- og Sønderjyllands Politi torsdag aften, da BT fortæller, at billedet af en politimand, der onsdag midt i tjenesten tog sig tid til at lege med en lille flygtninge-pige under en vandring på Sønderjyske Motorvej, hitter vildt verden over.

Både selve hændelsen og politimanden bliver debatteret ivrigt på sociale medier som reddit.com og imgur.com. Brugere fra bl.a. USA og Canada roser billedet og den venlige måde, som dansk politi agerer på, mens den flinke politimand har fået sin helt egen skare af beundrere. Mange brugere synes nemlig, at han er så 'lækker', at de skriver, at de gerne vil giftes med ham.

Knud Reinholdt er da også glad for, at der - trods de noget kaotiske tilstande tirsdag og onsdag - var tid til at lave lidt sjovt. De mange flygtninge, der ankom til Padborg, satte nemlig politiet på en svær prøve i forhold til, hvordan situationen skulle håndteres, da man ikke tidligere havde prøvet noget lignende.

Her laver betjenten sjov med den syriske pige. Ifølge BTs fotograf, der har taget billedet, gemmer betjenten sin vielsesring i den ene hånd, så pigen skal gætte, hvor den er.
Her laver betjenten sjov med den syriske pige. Ifølge BTs fotograf, der har taget billedet, gemmer betjenten sin vielsesring i den ene hånd, så pigen skal gætte, hvor den er. Foto: Claus Fisker
Vis mere

»Billedet viser  jo, at selv om vi har en opgave, som vi skal løse, så har vi jo også at gøre med mennesker, der står i en svær situation, som ingen ønsker at befinde sig i. Og derfor er det godt, at vi kan tage hensyn til det,« siger han.

»Vi har jo at gøre med børn, der har oplevet en masse ting, og som har vandret langt, så selvfølgelig har vi forståelse for det, og hvis vi kan gøre hverdagen lidt nemmere for dem ved at stille op ( til noget adspredelse, red.), som på det billede, så er det det værd. Det koster jo ikke noget, siger Knud Reinholdt, som understreger, at politiet er meget glade for den ros, som de har modtaget.

BT har været i kontakt med den populære betjent på billedet. Han ønsker dog ikke at give et interview, men skriver i en tekstbesked, at også han synes, at 'billedet taler for sig selv'.

Andre læser også