Politiet bekræfter, at det er etnisk danskere, som bliver overfaldet i Vollsmose. Politiet lover en mere offensiv indsats overfor ballademagerne.

Politiet bekræfter, at danskere forfølges i Vollsmose.

- Jeg kan bekræfte, at mine kolleger har en opfattelse af, at der er en konflikt mellem danskere og ikke-danskere, siger chefpolitiinspektør John Jacobsen fra Fyns Politi.

Det er etniske danskere, som bliver overfaldet og får deres biler brændt af i Vollsmose. Hvorimod det oftest er palæstinensere og somaliere, som står bag overfaldene, skriver Fyens Stiftstidende.

- Vi vil fra politiets side være mere offensive i forhold til de uroelementer, der er omkring Bøgetorvet. Derudover foregår en dialogbaseret indsats mellem beboerne og politiet, siger John Jacobsen.

Han understreger, at urolighederne koncentrerer sig omkring Bøgetorvet.

SFs retsordfører, Karina Lorenzen, kræver handling for at få stoppet kriminalitetens hærgen i Vollsmose.

- Når nogen dømmes for kriminalitet, skal man arbejde på at tilbyde dem en bolig et andet sted for at tynde ud i problemmassen, foreslår hun.

Ovenpå flere ugers uroligheder i Vollsmose har Odense Kommune kaldt til stormøde. Alle med berøring til Vollsmose skal forsøge at finde løsningsforslag til, hvordan man får stoppet kriminaliteten.

/ritzau/