Selvom Mathias Friborg Madsen har sporet sin stjålne computer til en bygning i Center Sandholm, vil politiet ikke give sig til at ransage værelser i lejren.

Det vil være en alt for stor krænkelse af asylansøgerne i Center Sandholm, hvis politiet giver sig til at lede efter Mathias Friborg Madsens computer.

Det siger kommunikationsmedarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi, Martin Bjerregaard .

- Det står ikke i proportion at foretage en ransagning af en hel bygning med mange værelser for at finde en computer. Det vil være krænkende over for dem, der ikke er mistænkt, siger Martin Bjerregaard.

Hvad har I gjort for at finde computeren?

- Vi har været ude på stedet sammen med den forurettedes far. Betjentene gik helt tæt hen på bygningen med telefonen og forsøgte at få et mere præcist signal, men det var ikke muligt.

Har I spurgt nogen på Center Sandholm, om de har set en sølvfarvet Mac Book Pro?

- Nej, det har vi ikke gjort, siger Martin Bjerregaard.

Sporingstjenester som ’Find my iPhone’ bliver mere og mere udbredte. Både i elektronisk udstyr som computere, tablets og telefoner, men også i form af chips på biler, knallerter og cykler. Politiet får et stigende antal henvendelser fra danskere, der har fået stjålet deres ting og fundet frem til dem ved hjælp af en sporingstjeneste. Men ofte kan det slet ikke bruges til noget.

- Der skal næsten være tale om et fritliggende hus på landet, før vi kan bruge signalet til noget. Hvis der er tale om en etageejendom, kan vi ikke begynde at ransage alle lejlighederne. Så skal vi have et andet spor, for eksempel i form af nogen, der har set en person gå rundt med tyvekosterne under armen, siger Martin Bjerregaard.

’Find my iPhone’ lokaliserer computeren med en usikkerhedsmargen på omkring 15-20 meter.