Københavns Politi har netop afholdt et pressemøde, hvor morgenens melding om, at en dna-test har vist, at torsoen, som mandag blev fundet ved Amager, tilhørte svenske Kim Wall, blev uddybet.

»Vi har den melding, at der er et DNA-match mellem Kim Wall og den fundne torso,« lød det først fra vicepolitiinspektør og efterforskningsleder Jens Møller på pressemødet.

Han fortalte, at politiet har sikret sig DNA-materiale fra en hårbørste og en tandbørste tilhørende Kim Wall. Det er blevet sammenholdt med DNA udtaget af den fundne krop.

»Der er sammenfald, der siger, at det er én og samme person,« sagde Jens Møller.

Efterforskningslederen fortalte videre, at DNA-materialet er blevet yderligere sammenholdt med blod fundet i ubåden.

Jens Møller fortalte også, at politiet formoder, at Peter Madsen, der tidligere har fortalt, at han ‘begravede Kim Wall til søs,’ har forsøgt at få liget til at blive på bunden af havet.

»Om obduktionen kan jeg tilføje, at det ser ud som om, at der er nogle skader på torsoen, der ser ud til at være bevidst tilført,« sagde han og forklarede, at antagelsen er, at Peter Madsen har forsøgt at stoppe gasser i kroppen fra at få torsoen til at ‘drive eller hæve sig fra havbunden.’

Desuden har fundet af metal omkring torsoen fået politiet til at antage, at Peter Madsen også på denne måde har forsøgt at få Kim Wall til at blive på havets bund.

»Der er fæstnet noget metal omkring hende angiveligt for at sikre, at kroppen ville drive til bunden. Vi leder stadig efter de resterende dele af kroppen.«

Efterforskningslederen fortalte videre, at der endnu ikke er klarhed over dødsårsagen. Her afventer politiet flere oplysninger fra obduktionen af liget.

Opdateres...

Her på BT følger politiets pressemøde klokken ni.