Nordjyllands Politi slår endnu engang alarm mod farlige mails, der forsøger at lokke godtroende danskere i en økonomisk fælde.

'Vær varsom med at trykke på links du modtager fra folk, du ikke kender. Det kan være et forsøg på phishing. Mailen kunne se sådan her ud,' skriver politiet på Twitter og leverer samtidig et eksempel på en af disse såkaldte phishing-mails.

Mailen, der er fra 9. marts, foregiver at være fra eletronikgiganten Apple. Men i virkeligheden er den udformet af kriminelle, der forsøger at lokke kort- og kontooplysninger ud af intetanende og godtroende danskere.

Ved at klikke på links i disse såkaldte phishing-mails vil man typisk ende på en webshop, der til forveksling ligner den hos afsenderen af mailen. Her vil man i god tro skrive sine personfølsomme oplysninger ind uden at vide, at de ender hos nogle helt andre og mere lyssky typer.

Det er ikke første gang, Apple misbruges i dette henseende. Faktisk er problemet så stort, at firmaet som en del af deres kundeservice har offentliggjort en guide til, hvordan man identificerer og sikrer sig mod phishing-mails. Og de opfordrer til, at man tjekker linkets sti, inden man klikker:

'E-mailbeskeder med bilag eller henvisning til sider, der ikke er fra Apple, er sendt af andre end Apple, selv om de ser ud til at være fra iTunes Store. Som regel er disse bilag skadelige og må ikke åbnes. Angiv ikke dine Apple-kontooplysninger på websteder, der ikke er fra Apple. På Apple-websteder, hvor der skal indtastes kontooplysninger, indgår der apple.com i internetadressen – f.eks. http://store.apple.com/dk og iforgot.apple.com. Undtaget herfra er iCloud.com.'

Samtidig understreger de, at de aldrig ville kontakte kunderne og bede om CPR-nummer, deres mors pigenavn, hele kreditkortnummeret eller kontrolcifre.