Peter Ibsen har siden 2004 fået ca. en halv million kroner i kørselsgodtgørelse for at køre i sin privatbil fra hjemmet i Beder til København
Peter Ibsen har siden 2004 fået ca. en halv million kroner i kørselsgodtgørelse for at køre i sin privatbil fra hjemmet i Beder til København Foto: Nils Meilvang

Peter Ibsens påståede bevis for, at hans lukrative kørselsordning er blevet godkendt, holder ikke.

Formand for Politiforbundet Peter Ibsens forsvar for sin kontroversielle og yderst indbringende kørselsordning mellem hjem og arbejdsplads falder nu til jorden.

BT

Peter Ibsen sagde torsdag til BT, at Politiforbundets hovedbestyrelse på et møde 25. juni 2009 godkendte, at han kunne få erhvervskørepenge for kørsel mellem hjemmet i Beder ved Aarhus til kontoret i København. En ordning han ellers har brugt siden 2004 og dermed indtil nu har indbragt politiformanden cirka en halv million kroner skattefrit for blot at køre privat på arbejde ligesom alle andre danskere.

Torsdag sagde Peter Ibsen i BT, at han har et referat af bestyrelsesmødet, der beviser, han taler sandt, men det ville han ikke udlevere.

- Det får du ikke. Det er et internt referat for hovedbestyrelsesmødet, lød det fra Peter Ibsen.

BT er nu kommet i besiddelse af referatet fra mødet den 25. juni 2009. Og det eneste vedrørende kørsel på mødet drejer sig helt kort om den på det tidspunkt nyudnævnte næstformand Claus Hartmann.

Lukrativ kørsel

’I tilknytning til kongressens valg af Claus Hartmann som ny næstformand har forhandlingsudvalget drøftet en fremadrettet løsning i forhold til bopæl, kørselsudgifter m.v.’, står der.

Der står intet om, at formanden har lov til at kalde sin private kørsel fra bolig i Jylland til arbejde for ’erhvervskørsel’ og dermed hæve køretaksten, der i år er 3,82 kr. per kilometer.

Til gengæld blev der på mødet brugt tid på at diskutere blandt andet en udgift til at udsmykke et lokale for 3.000 kr., og om man ville yde støtte til en kræftsyg betjent, der i øvrigt endte med at få 2.500 kr. fra sit forbund.

Fire medlemmer fra Politiforbundets hovedbestyrelse har fortalt i BT, at de aldrig har godkendt den lukrative kørsel, og tillidsrepræsentant Tom Steffensen fra Nordsjælland har i en mail til tillidsrepræsentanter kaldt kørslen for medlemmernes penge for ’uacceptabel’ og ’kritisabel’.

Møde om ny lønaftale

Ifølge mailen, sendt rundt blandt tillidsrepræsentanterne i Politiforbundet, blev Ibsen allerede i sommer bedt om at lægge kørselsregnskaber frem, men det er ifølge BTs kilder ikke sket.

Tillidsrepræsentant Kaj Rasmussen fra Sydsjællands- og Lolland-Falster Politi:

- Jeg var selv til stede på mødet, og jeg erindrer ikke, at vi har talt om muligheden, siger han.

Peter Ibsen reagerede i går ikke på BTs henvendelse om sagen.

Han holdt fredag eftermiddag møde med sin hovedbestyrelse om den nye lønaftale for statens ansatte, som han har været med til at forhandle hjem i Finansministeriet.

På mødet brugte han en del tid på tilbagevise kritikken og undersøge, hvem der er BTs kilder til fortrolige oplysninger. Han forholdt sig ikke til kritikken, erfarer BT.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.