I kølvandet på de mange anmeldelser om seksuelle overgreb, der strømmer ind på politistationer i en lang række europæiske byer, hvor kvinder er blevet jagtet, befamlet og krænket seksuelt af mænd med indvandrerbaggrund, følger nu også en lignende historie fra Danmark.

Flere gange har unge kvinder angiveligt følt sig forulempet af flygtninge i Thisted, der for knap to måneder siden fik et nyt asylnødcenter til omkring 400 asylansøgere.

Det skriver TV 2.

Problemerne i byen i nu ført til, at Thisted Kommune iværksætter forebyggende tiltag, fortæller byens børne- og familiedirektør, Lars Sloth.

»Thisted erkender, at der er et problem i forhold til, at flere piger i nattelivet på det seneste har følt sig forulempet i mødet med byens flygtninge,« siger han til TV 2.

Har du oplevet at blive krænket i det danske natteliv? Skriv til BT på 1929@bt.dk.

Særligt i nattelivet er der angiveligt sket en række sammenstød mellem borgere og asylansøgere, hvor flere unge kvinder har følt sig antastet. Ingen af episoderne har dog ifølge Thisted Kommune været af en så alvorlig karakter, at det har ført til en politianmeldelse.

516 anmeldelser i Köln nytårsaften

Historien fra Thisted følger i fodsporet på de massive overgreb, der blev begået på banegårdspladsen i den tyske by Köln nytårsaften. Omfanget af forbrydelserne bliver ved med at stige, skriver Die Welt.

Søndag havde politiet i Köln modtaget 516 anmeldelser fra natten, da et stort antal kvinder blev udsat for seksuelle overgreb og røverier. 40 procent af anmeldelserne handler om seksuelle overgreb.

Myndighederne i den tyske by er samtidig blevet stærkt kritiseret for ikke at have gjort nok, mens overgrebene stod på - og for i den første rapport efter nytårsaften slet ikke at have nævnt overgrebene på kvinderne.

Svensk politi mørklagde overgreb

Siden er det kommet frem, at adskillige kvinder i både Malmø og Kalmar også har anmeldt seksuelle krænkelser fra nytårsaften udført af mænd med indvandrerbaggrund.

De oplysninger kom frem, efter afsløringer fra svenske medier om, at Stockholms politi har dækket over og mørklagt hundredevis af seksuelle overgreb på blandt andet musikfestivalen 'We are Sthlm', fordi de var blevet begået af unge, afghanske mænd.

Avisen Kvällsposten har fået adgang til en rapport, hvor politiet i Malmö angiveligt blandt andet skriver, at flere hundrede afghanske drenge gik målrettet efter berusede kvinder, som de omringede og befamlede.

I Thisted vil man nu blandt andet oplyse flygtninge om danske værdier i et forsøg på at komme problemet i byen til livs, fortæller Lars Sloth til Ritzau.

»Vi vil forsøge at øge kommunikationen med de her mænd for at fortælle dem, hvad god opførsel er, og hvordan man opfører sig i og uden for bylivet. Det betyder, at vi i den kommende weekend sender SSP-medarbejdere med ud i nattelivet,« siger Lars Sloth.

Han understreger, at der er tale om asylansøgere og ikke lokale nordjyder, der står bag chikanen. Han har dog ikke noget tal på, hvor mange mænd der har deltaget.