En klumme i Berlingske fra Nye Borgerliges formand Pernille Vermund får kras kritik af Folketingets formand, Pia Kjærsgaard (DF).

»Nørrebro er ikke et fristed af mangfoldighed. Nørrebro er et fængsel af intolerance. At vinde Nørrebro tilbage bliver svært – meget svært. Nørrebro er tabt«.

Sådan lød essensen af en kommentar i Berlingske, som Pernille Vermund, formand for Nye Borgerlige, skrev i fredags.

Kommentaren har affødt både sure miner og hovedrysten på især sociale medier, hvor læserne – heriblandt mange beboere fra Nørrebro - beskylder Vermund for at være dum, unanceret og hadskabende.

Pernille Vermund Pernille Vermund, formand for partiet Nye Borgerlige.
Pernille Vermund Pernille Vermund, formand for partiet Nye Borgerlige. Foto: Sophia Juliane Lydolph
Vis mere

Nu melder en endnu en person sig til det kritiske kor: Folketingets Formand, Pia Kjærsgaard.

Hun vil hverken kommentere eller anfægte Pernille Vermunds politiske holdninger eller synspunkter, men er stærkt forbløffet over Vermunds opgivenhed og trang til at afskrive Nørrebro som en del af det danske kongerige:

»Jeg er stærkt forbavset. Jeg er ikke formand for et Folketing, hvor dele af kongeriget er tabt. Overhovedet ikke. Jeg er formand for et Folketing, hvor man aldrig nogensinde giver op. Og hvorfor vil man overhovedet være politiker, hvis man ikke tager kampen. Man giver ikke tabt i forhold til noget som helst som politiker. For så er man ikke poltiker,« lyder den verbale bredside fra Pia Kjærsgaard til Pernille Vermund.

Om Pernille Vermund og Nye Borgerlige kommer i Folketinget ved næste valg, må vælgerne afgøre, siger Pia Kjærsgaard, men hun mener ikke, at Vermunds holdninger, som de stod skrevet i Berlingske, har gang på Borgen:

»Det her er ikke min stil. Og det er slet ikke folketingspolitikeres stil. Uanset om vi er enige eller uenige i de midler, man vil bruge, så er vi politikere og kæmper for vores land på demokratisk vis. Og hvis man tror, at man bare skal række armene i vejret og sige: bare ærgerligt det hele er tabt, så tager man grueligt fejl«.