Folketingets formand kommenterer nu rygter om, at det langvarige venskab med Jim Lyngvild er forbi.

Modediktator Jim Lyngvild har vakt stor opsigt i dag med et opslag på Facebook, hvor han giver udtryk for, at han føler, at hans venskab med en politiker er blevet udnyttet til at tiltrække stemmer til politikerens parti.

»Har i dag valgt at klippe hjertebåndet, til en god politiker "ven", der åbenbart ikke brød sig om MIG, men KUN de stemmer jeg kunne give hende og hendes parti,« skriver Jim Lyngvild, der dog ikke sætter navn på præcis, hvilken kvindelig politikerven, der er tale om.

Den kendte erhvervsmand og mediepersonlighed vil ikke over for BT uddybe, hvem han er blevet uvenner med. Over for Ekstra Bladet bekræfter han dog, at det ‘hænger sammen med Dansk Folkeparti’. Avisen erfarer videre, at det er Pia Kjærsgaard, der er tale om.

Men DF-stifteren er forbløffet over nyheden om uvenskabet, da BT fanger hende på telefonen.

»Jeg er meget overrasket, for det vidste jeg virkelig ikke,« siger Pia Kjærsgaard, der fortæller, at hun ikke har set Jim Lyngvilds Facebook-opslag, da hun var ude at spise.

Ifølge Jim Lyngvild sluttede venskabet med politiker-vennen reelt, da han sidste sommer meldte sig ind hos de Konservative.

Men Pia Kjærsgaard nægter over for BT, at hans medlemskab af det konkurrerende parti skal have betydet, at hun har lagt ham på is.

»Sikke noget pjat. For det første er jeg meget overrasket over det her, og for det andet var han inviteret med til min fødselsdagsreception på Christiansborg i februar, da jeg fyldte 70 år,« siger hun.

Pia Kjærsgaard forsikrer over for BT, at hun ikke har noget udestående med ham.

»Jeg er ikke det fjerneste sur på Jim. Sådan er han jo. Han kan være lidt af en ‘drama queen.’ Men jeg har ingen problemer med ham, og det har bestemt heller ikke noget med de konservative at gøre. Jeg har da masser af venner, der ikke stemmer Dansk Folkeparti,« siger hun og fortæller, at hendes dør er åben, hvis Jim Lyngvild skulle få lyst til at komme på besøg.

»Jeg kender Jim rigtig godt, og måske skriver han på Facebook om en uge, at han vil være venner igen.«

Du kan læse hele Jim Lyngvilds opslag herunder.