Gæster hilser på kongefamilien til Dronning Margrethes aftenselskab for kunst og kultur på Christiansborg Slot tirsdag den 15. marts 2016.
Gæster hilser på kongefamilien til Dronning Margrethes aftenselskab for kunst og kultur på Christiansborg Slot tirsdag den 15. marts 2016. Foto: Mathias Løvgreen Bojesen

Når man er til bal hos Dronningen, er det en uskreven regel, at man ikke overstråler Hendes Majestæt, når det kommer til beklædning. Pia Kjærsgaard (DF) tog denne regel ilde op, da hun i aftes var inviteret til aftenselskab hos dronningen på Christiansborg Slot sammen med Danmarks kultur-elite.

Pia Kjærsgaard havde nemlig valgt at tage en brun-rød kjole på, der stort set var identisk med dronning Magrethes festskrud.

medina

Da gæsterne ankom hilste Droningen på alle gæsterne i Fløjlsgemakket på Christiansborg Slot, og her opstod der en akavet situation for de to garvede kvinder på grund af kjolevalget.

Umiddelbart tog de begge kjole-misæren med et smil, som billedet illustrerer.

medina

Dronningen inviterede her til aften 340 af de mest kendte danske sportsstjerner, sangere, skuespillere og andre kulturpersonligheder til aftenselskab på slottet.

Arrangementet er efterhånden blevet en traditionsrig begivenhed, hvor kongehuset får en kærkommen mulighed for at møde de danske kendisser.

DF-droningen var ikke alene om at få stor opmærksomhed for sit kjolevalg. Også Ghita Nørbys omfangsrige, røde kjole, gav grobund for mange spørgsmål. Kjolen havde hun havde fået designeren Nicholas Nybro til at lave.

Se den her:

H.M. Dronning Margrethe 2. afholder for femte gang tirsdag den 15. marts 2016 aftenselskab "Arts et lettres" for kunst og kultur på Christiansborg Slot. Ved aftenselskabet deltager omkring 340 gæster, der beskæftiger sig indenfor kunst og kultur. Gæsterne ankommer til Drabantsalen på slottet .Efter middagen danses den traditionsrige Les Lanciers. Fra den kongelige familie deltager H.M. Dronningen, Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary, H.K.H. Prins Joachim og H.K.H. Prinsesse Marie og H.K.H. Prinsesse Benedikte. Ghita Nørby i en kjole af Nicholas Nybro sammen med sin mand Svend Skipper (Foto: Martin Sylvest/Scanpix 2016)

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.