Dansk Folkepartis stifter og nuværende værdiordfører er rystet over politikernes opførsel over for de ældre i Faaborg-Midtfyn.

Først og fremmest på grund af beslutningen om at give de ældre vakuum-pakket mad. For mens lokalpolitikerne blev enige om at give ældre vakuum-pakket mad, nød de selv mad og vin på et 80.000 kroners dyrt sparemøde.

Læs også:

- Jeg synes, der er masser af årsager til, at det er en dårlig idé. Det er trist, og jeg synes, det er ærgerligt, at de ældre så skal sidde alene og spise sådan noget mad. Det er tarveligt, og faktisk også oprørende, synes jeg.

Burde søbe egen kål

Derudover har hun svært ved at få øje på rimeligheden i, at politikerne selv skal spise så godt på et fire-stjernet hotel, når nu de ældre skal have vakuumpakket mad.

- Det er helt latterligt. Jeg forstår slet ikke, hvordan de tænker, og at de overhovedet kan finde på at begive sig ud i sådan noget. Det er magtarrogance, der vil noget. Jeg synes hellere, de selv skulle have spist den mad, som de nu foreslår til de ældre.

Læs også:

Hun erkender, at der tilsyneladende er langt fra Dansk Folkeparti på Christiansborg til Dansk Folkeparti i den fynske kommune. Hun henviser dog til partiets nuværende ledelse for oplysninger om eventuelle konsekvenser for lokalpolitikerne og deres deltagelse i mødet.

Kammeratlig samtale

I ledelsen bekræfter man, at der er blevet taget en snak med lokalpolitikerne, hvor det er blevet gjort klart, at man er uenig i deres beslutning om maden til de ældre.

De nye oplysninger om det fire-stjernede sparemøde vil dog ikke umiddelbart få konsekvenser for lokalmedlemmerne, oplyser partisekretær Poul Lindholm.

- Jeg mener ikke, man bør holde budgetmøder, hvor man vedtager besparelser, på fire-stjernede hoteller. Men jeg tror ikke, det vil få konsekvenser for vores medlemmer, da de jo heller ikke havde fået noget ud af bare at melde afbud til forhandlingerne, siger han.