Har du oplevet en lignende episode, eller ved du noget om sagen? Så hører BT meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.

En onsdag eftermiddag i oktober vågnede 23-årige Philip Bidstrup op til en bizar overraskelse, der hurtigt skulle vise sig at erstatte de voldsomme tømmermænd, som han dagen forinden havde pådraget sig på en fodboldtur England.

Da han som sædvanligt fandt sin computer frem for at slå tiden og tømmermændene ihjel, tikkede en besked pludselig ind via Skype. En besked fra en ukendt afsender, som på meget tvivlsomt engelsk og med en meget aggressiv tone kunne fortælle Philip, at vedkommende var i besiddelse af en video. En video, der kunne spredes så let som ingenting, og som var optaget med Philips eget webcam.

Philip Bidstrup, der onsdag har fortalt sin historie i Metroxpress, var i syv sind og begyndte undrende at spørge ind til, hvad det var, der foregik. Han fik at vide, at han skulle betale 400 dollars (2.700 kroner), hvis han ville undgå, at videoen af ham blev spredt.

»Jeg fattede bare overhovedet ikke, hvad der skete. Jeg kunne jo godt se, at det ikke var en, jeg kendte. Men vedkommende nævnte det med videoen, og at han havde detaljer på min familie og mine venner,« siger Philip Bidstrup til BT.

Efter flere beskeder frem og tilbage blev tonen fra afsenderen mere og mere truende. Pludselig blev han bedt om at ringe op til afsenderen på Skype.

»Jeg tænker bare, at vedkommende vil vise mig en form for kontonummer eller sådan noget. Personen vil vel give mig en ordre eller sådan noget, tænker jeg.«

Men da han ringede op, fik han en af de værst tænkelige overraskelser i situationen.

»Det var den der klassiske Skype-samtale, hvor man kan se et lille billede af en selv nede i hjørnet. Men i stedet for personen i den anden ende af samtalen var der på det store billede en video af mig. En video, hvor jeg sidder foran min computer og onanerer,« lyder det fra Philip Bidstrup.

Rystende og panisk lukkede Philip samtalen ned med det samme, mens han samtidig febrilsk forsøgte at samle sin tanker. Der begyndte at tikke endnu flere beskeder ind. Pengene skulle bare overføres med det samme, fik han at vide.

Nu var Philip Bidstrup blevet klar over, at hackeren i den anden ende af samtalen rent faktisk var i besiddelse af noget, som han for alt i verden ikke ønskede, at andre folk skulle se. Han kunne ikke engang selv holde ud at lade videoen køre.

Men var det overhovedet muligt for hackeren at få videoen sendt til Philips venner og familie? Det var det, fik han hurtigt bekræftet. Og der var nærmest ikke dem, den ukendte person i den anden ende ikke kendte til.

»Jeg får tilsendt en sindssygt lang liste med navne over folk, jeg kender. Venner fra gymnasiet og folkeskolen, gamle venner af familien og alle mulige mennesker. Alle dem ville han sende videoen til, skrev han,« siger 23-årige Philip Bidstrup og fortsætter.

»Det var noget af det værste at forestille sig, at andre skulle få lov at se det. Det er i mine øjne noget af det mest private overhovedet. Og det er noget, som ikke er specielt flatterende. Navnene på listen var både familie, min gamle chef, min nye chef. Det var alle.«

Philip Bidstrup besluttede sig forholdsvist hurtigt for, at hackeren ikke skulle have nogen penge. I takt med at tonen fra vedkommende blev mere truende, blev Philip også mere panisk. For videoen kunne jo blive delt, hvornår end det skulle være.

»Det føltes som at være med i et gidseldrama, hvor der kun er ultimative løsninger,« siger han.

Og når han havde udelukket den ultimative løsning, der gik ud på at overføre 2700 kroner i blinde til en eller anden truende person, måtte Philip tage tyren ved hornene og advare folk om det, der kunne komme.

Han allierede sig med sin bedste ven og sin far. Han selv og hans bedste ven gik på hver deres computer straks i gang med at skrive til alle venner og bekendte på Facebook, mens hans far sendte en besked ud til familie og venner af familien. Den lød således:

'Kære alle, Philip har været udsat for et hackerangreb via hans webcam på computeren, hvor hackeren har optaget en prekær situation og nu forlanger et større beløb for at slette optagelsen. Han er fremkommet med en trussel om at sende det til en meget lang liste af bekendtskaber!! Derfor!! Hvis I modtager noget, der minder om en optagelse fra nogen, I ikke kender, så vær søde at slette det med det samme. På vegne af Philip, og knus til jer alle.'

Foruden beskeder til alle de venner og bekendte, han kunne komme i tanker om, lavede Philip også en statusopdatering på Facebook:

Foto: Facebook / Privat
Vis mere

Der er nu gået næsten to måneder, siden Philip Bidstrup tog beslutningen om ikke at lade sig bukke under for afpresningen, og han har ikke hørt fra hackeren siden. At videoen sandsynligvis stadig er derude et sted, ligger hele tiden i baghovedet, men han vælger at tro på, at der ikke sker mere.

Og som han selv siger - hvem fanden har ikke siddet foran computeren i fuld gang med noget, som man ikke vil have, at hele verden skal se?

Philip Bidstrup havde før sin oplevelse hørt om lignende ting, men han havde aldrig overvejet, at det kunne ske for ham.

Har du oplevet en lignende episode, eller ved du noget om sagen? Så hører BT meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.

»Jeg har da altid tænkt, at det er sådan noget, der sker for kendte mennesker eller nogen, der har noget på spil. Noget, hvor det virkelig er muligt for hackerne at ødelægge noget eller opkræve en masse penge. Jeg fatter ikke, hvorfor det var mig,« siger han.

Hvordan hackeren har fået adgang til computeren, har Philip endnu ikke fundet ud af. Selv har han nu taget nogle forskellige forbehold for at undgå lignende situationer - blandt andet har han sat et stykke tape for sit webcam.

Han anbefaler alle at sætte sig ind i, hvordan man sikrer sig mod digitale lommetyve, for som han siger, kan det ske for alle. Og skulle heldet skulle være ude, råder han til at gøre, som han selv gjorde.

»Mit bedste råd er at lade være med at give penge til en eventuel hacker. For gør man det, har de mulighed for bare at blive ved. Det er en sindssygt svær situation, og jeg ved, at det er nærmest umuligt at tænke klart. Men baseret på min egen oplevelse er det klart mit bedste råd.«

Har du oplevet en lignende episode, eller ved du noget om sagen? Så hører BT meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.