Mandag den 11. december bliver helt afgørende for Peter Madsen, der er sigtet for drabet på den svenske journalist Kim Wall. Der vil anklagemyndigheden efter al sandsynlighed modtage resultatet af den mentalundersøgelse, som Peter Madsen er blevet pålagt at gennemgå. Det bekræfter anklager Jakob Buch-Jepsen, der fører sagen mod Peter Madsen.

»Vi forventer, at der foreligger et resultat af mentalundersøgelsen mandag i den kommende uge. Vi forventer fortsat at tage stilling til tiltalespørgsmålet i løbet af december måned,« siger Jacob Buch-Jepsen.

Den kendte danske opfinder og iværksætter, Peter Madsen, er sigtet for at have dræbt den svenske journalist Kim Wall ombord på den privatbyggede ubåd Nautilus mellem den 10 og 11. august i år. Peter Madsen nægter drab, men har nu erkendt at have parteret liget af Kim Wall og efterladt ligdelene i Øresund. Ligdele som nu alle er fundet igen af Københavns Politi.

Onsdag den 13. december skal retten tage stilling til om Peter Madsens varetægtsfængsling skal forlænges i yderligere fire uger. Det tog retten ligeledes stilling til den 15. november, hvor Peter Madsen gik med til en såkaldt frivillig fristforlængelse frem til den 13. december. Det forventes, at han ligeledes denne gang også frivilligt accepterer at forlænge varetægtsfængslingen. Peter Madsen nægter sig dog fortsat skyldig i drab.

Mentalerklæringen, som altså forventes at ligge klar på mandag, vil ikke være offentligt tilgængelig. Dog vil det anklageskrift, som vil ligge klar i løbet af december måned, give et fingerpeg om hvad resultatet af mentalundersøgelsen er. Anklageskriftet vil nemlig indeholde retspsykiaternes anbefaling af hvilken straf, som de mener man kan idømme Peter Madsen, såfremt retten vurderer, at han er skyldig i drab.

Psykiaterne kan vurdere, at Peter Madsen er egnet til almindelig straf, såfremt han kendes skyldig. Det sker, hvis de vurderer, at han har været klar over sine handlinger i gerningsøjeblikket. Alternativt kan psykiaterne vurdere, at Peter Madsen har været sindssyg i gerningsøjeblikket og derfor skal i en behandlingsdom.

Peter Madsen forventes at blive tiltalt for drab, anden kønslig omgang end samleje, samt usømmelig omgang med lig. Retsagen mod Peter Madsen starter den 8. marts 2018.