Den 66-årige tidligere politiker Peter Brixtofte er død. Det bekræfter hans døtre Vibeke Brixtofte, Signe Brixtofte og Marie Magne Larsen i en pressemeddelelse, skriver Ritzau.

Peter Brixtofte led af et omfattende alkoholmisbrug i tiden efter den såkaldte Brixtofte-sag.

Det skriver hans tre døtre, Vibeke Brixtofte, Signe Brixtofte og Marie Magne Larsen i en pressemeddelelse, der bekræfter den tidligere Farum-borgmesters død.

I Brixtofte-sagen blev Peter Brixtofte afsløret af BT i lemfældig omgang med skatteborgernes penge, som han brugte på dyr vin og mad.

Det er den sag, der har taget hårdt på Brixtofte, der efter flere års retssager fik fire års fængsel for sine ugerninger, som han afsonede fra 2008 indtil sin prøveløsladelse i 2011.

'Retsopgøret om Peter Brixtoftes tid som borgmester i Farum og det efterfølgende fængselsophold tog hårdt på ham og førte til et omfattende alkoholmisbrug, som han kæmpede med i flere år', skriver Brixtoftes tre døtre i pressemeddelelsen.

Da BTs journalist Andreas Karker talte med den tidligere Farum-borgmester om den pågældende sag i forbindelse med BTs 100 års fødselsdag, fortalte Brixtofte, at vinen ikke var lagt helt på hylden, men at han tænkte sig om.

»En gang imellem drikker jeg meget, og så tager jeg nogle lange pauser, så gennemsnittet er i orden i forhold til Sundhedsstyrelsens anbefalinger. Man skal også passe mere på, når man bliver ældre, det er jeg fuldt opmærksom på. Og jeg har tænkt mig at blive gammel. Jeg har min mors gener, og hun fylder 95,« sagde Brixtofte i artiklen fra 31. august.

Opdateres...