Politiets Efterretningstjeneste lukker sin afdeling i Aarhus og samler medarbejderne i København. PETs fremtidige opgaver i Jylland skal løses på en anden måde end i dag, siger PET-chef.

Politiets Efterretningstjeneste (PET) har i mange år haft en afdeling i Aarhus. Det er slut 1. marts 2013, hvor afdelingens knap 30 medarbejdere flyttes til PETs hovedsæde i Søborg ved København.

- PET råder over meget dygtige og engagerede medarbejdere i Aarhus, og vores regionale afdeling har gennem årene leveret en dygtig indsats. Som andre offentlige myndigheder har PET imidlertid pligt til at sikre, at vi udnytter vores ressourcer og kapaciteter bedst muligt. Det gør vi efter vores opfattelse bedst ved at samle vores kræfter i hovedkvarteret, så vi derfra kan levere en ensartet indsats i alle de dele af landet, hvor der er brug for det, skriver PETs chef, politimester Jakob Scharf, i en udtalelse til Berlingske Nyhedsbureau.

Han understreger, at PET har »mange og vigtige opgaver« i Aarhus og resten af Jylland:

- Dem vil vi fortsat løse, men vi vil gøre det på en anden måde end hidtil. Vi ved, at beslutningen har stor og indgribende betydning for de berørte medarbejdere, og det er vi naturligvis kede af. Men beslutningen er nødvendig, hvis PET også fremover skal kunne levere den indsats, der forventes af os, skriver PET-chefen.

Det har ikke været muligt at få en uddybende kommentar fra Jakob Scharf.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.