Da PET-agenten Morten Storm året efter angrebet på World Trade Center i 2001 blev far til en søn gav han ham navnet Osama. Han stod i går frem i Morgenavisen Jyllands-Posten og fortalte, hvordan han havde været agent for PET i seks år og blandt andet givet CIA de informationer, der førte til at den tidligere Al Qaeda-leder, Anwar al-Awlaki, der blev dræbt af amerikanske dronefly 30. september 2011.

At hans egen søn fik samme navn, som den tidligere Al Qaeda stifter Osama bin Laden, fortalte han i et langt portræt i Politiken i 2003.

Hans marokkanske kone havde han fundet via et muslimsk ægteskabsbureau, hvorefter de blev gift i efteråret 2000. De boede dengang i Yemen, men flyttede ifølge interviewet i Politiken tilbage til Danmark, da den politiske situationen i det arabiske land "ikke er så god."

Osama er et ikke så ualmindeligt drengenavn blandt muslimer. På arabisk betyder det løve.

Siden 1999 er 81 børn i Danmark døbt Osama ifølge Institut for Navneforskning - et tal som er steget kraftigt siden angrebet på World Trade Center.

- Mange er helt sikkert opkaldt efter Osama bin Laden, der jo bliver set som helt i visse muslimske kredse. Selvom nogen blot får navnet, fordi det er et almindeligt arabisk navn, forklarede Eva Meldgard, navneforsker og cand.phil, som har studeret muslimers fornavne i Danmark i et interview til Nyhedsavisen i 2007.