Oslobåden. Arkivfoto
Oslobåden. Arkivfoto Foto: Jonas Vandall Ørtvig

Den 28. december steg 26-årige Per Lund fra Sønderjylland om bord på Oslofærge i København. Det var ved 17-tiden. Da vidste han ikke, at det skulle blive hans livs værste ferieoplevelse. Han nåede at få sin aftensmad i skibets restaurant.

Men ved 20-tiden bankede det på hans kahytsdør. Det var en vagt. Kort tid efter var han anbragt i skibets kachot. Årsagen var en anmeldelse til politiet om, at han muligvis ville begå selvmord fra færgen.

- Kaptajnen sagde, at jeg havde mailet til min ekskæreste, om at jeg ville springe over bord. Men jeg havde ikke noget med, jeg kunne maile fra, siger Per Lund.

Go' ferie! - 1

Resten af turen til Oslo tilbragte han i det lille rum, hvor der kun var plads til en madras, men med konstant lys og videoovervågning samt meget lidt varme. Først efter et par timer fik han en dyne og en pude.

I Oslo blev han afleveret til politiet, der fik han undersøgt af en psykiater.

- Han siger, jeg ikke er selvmordstruet på nogen måde, og politiet kører mig tilbage til færgen. Men så måtte jeg ikke rejse med færgen hjem.

Han måtte derfor tage en natbus til København for egen regning.

Go' ferie! - 1

Da han kom hjem opdagede han, at en ekskæreste havde sendt to dødstrusler til hans datingprofil. Han mistænker derfor hende, for at have givet politiet det indtryk, at han ville begå selvmord fra Oslofærgen. Men han aner ikke hvorfor.

Det viste sig at politiet allerede den 2. december havde fået oplysningen og havde givet den videre til DFDS:

- Det er selvfølgelig rigtig synd for ham, og en rigtig kedelig sag. Men vi har ikke andre muligheder, siger vicepræsident i DFDS Group Gert Jakobsen.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.