Hjerneforskeren Milena Penkowa vil arbejde med mennesker og er derfor på udgik efter en ny afdeling.

Efter et år med stribevis af beskyldninger om forskningsfusk og dokumentfalsk samt fratagelse af sin EliteForsk-pris ser Milena Penkowa fremad.

Nu vil hun tage sig af patienter og har fået dispensation til at færdiggøre den kliniske del af sin uddannelse, som hun aldrig tidligere har fået gennemført. Det skriver Dagens Medicin.

Mens det hele var på sit højeste, besluttede Milena Penkowa at ansøge Sundhedsstyrelsen om dispensation til at komme i klinisk basisuddannelse, det som tidligere hed turnus.

Det har hun fået afslag på, men til gengæld fået dispensation til at opnå selvstændigt virke, når hun har gennemført 12 måneder på en medicinsk og en kirurgisk afdeling.

Penkowa er kandidat fra 1998, men da hun med det samme fik smag for forskningen, fik hun aldrig taget den turnus, hun ellers skulle have været i.

Og det har Penkowa siden fortrudt.

- Jeg har altid gerne villet tage min turnus, men fik det ikke gjort, siger hun.

- Nu skal jeg ud og finde en afdeling, der gerne vil ansætte mig. Jeg vil starte hvor som helst og når som helst, og dem, der ansætter mig, får verdens mest dedikerede medarbejder, som aldrig er syg, siger hun.

Hun afviser på forhånd ingen specialer og har allerede været i kontakt med en afdeling, hvorfra hun venter på svar.

- Primært har jeg lyst til at se og bruge mine evner på patienter. Den forskning, jeg har lavet, har haft et patientformål for øje, men jeg savner kontakten til patienterne, siger hun.

- Jeg har flere jobmuligheder, hvis jeg får den kliniske uddannelse, siger hun.

Indtil hun finder en afdeling, der vil ansætte hende, er Penkowa optaget med flere forskellige projekter. Blandt andet barsler hun med at starte sin egen virksomhed, og derudover har hun i en længere periode været involveret i et bogprojekt.

/ritzau/