Foto: Fra TV3 'Købmænd på første k

Som BT tidligere i dag kunne afsløre, så har afdelingschef i Rigspolitiet Bettina Jensen sikret to venner  - en tidligere samarbejdspartner og kollega - konsulenthonorarer i Rigspolitiet for 20 millioner kroner på bare tre år mellem 2011 og 2013.

Konsulenterne hedder Christine Thorsen og  Mariann Færø, og de bistod blandt andet Bettina Jensen med rekruttering og konsulentassistance.

TIP OS: Ved du noget om sagen fra Rigspolitiet eller lignende sager? Så skriv til vores journalist på sris@bt.dk

Sagen er blandt andet opsigtsvækkende, fordi andre konsulenter ikke fik mulighed for at byde på de lukrative million-opgaver, ligesom de i flere tilfælde ikke kom i det lovpligtige udbud. Desuden blev der udbetalt store honorarer uden underskrevne kontrakter, og indgåede aftaler uden budgetrammer resulterede blandt andet i, at eksempelvis Mariann Færø på bare et halvt år fik udbetalt 4,6 millioner kroner.

Bettina Jensen

Mariann Færø lægger heller ikke skjul på, at hun aldrig havde fået foden indenfor i Rigspolitiet, hvis ikke det var for Bettina Jensen.

»Da Bettina Jensen skiftede til Rigspolitiet, bliver jeg spurgt, om ikke jeg kan løse en opgave, og så hører jeg, hvad der skal laves, og jeg kommer med et tilbud og en pris på opgaven,« siger Mariann Færø, der på tre år sendte regninger for næsten 10,5 millioner kroner.

»Forespørgslen fik jeg, fordi hun kendte mig fra DR. Jeg var aldrig blevet hyret til Rigspolitiet uden Bettina. Det er ganske vist, og jeg havde ikke selv opsøgt det. Jeg ville jo ikke have nogen anelse om, at de skulle have omorganiseret hele Rigspolitiet,« siger Mariann Færø.

Mariann Færø er blandt andet kendt for at have deltaget i TV3-programmet ‘Købmand på 1. klasse’ i 2015. I programmet viser hun sin hang til luksus frem ved at være den kræsne køber i pelsforretningen ‘Kløve og Lønberg’ i Charlottenlund. Hun køber en pels til 400.000 kroner, og de 50.000 kroner betaler hun på stedet med sit Dankort, mens kameraet kører.

Hun oplyser dog i dag til BT, at hun aldrig købte pelsen i virkeligheden. 

Mariann Færø siger, at hun og Bettina Jensen mødte hinanden for mange år siden.

»Bettina og jeg mødtes i uddannelsesafdelingen på DR i tidernes morgen, hvor jeg underviste på nogle interne efteruddannelseskurser. Jeg kan ikke helt huske årstallet. Så vi har arbejdet sammen i mange år,« siger Mariann Færø til BT.

BT har også talt med Christine Thorsen, der ejer firmaet Dynamic Approach. Hun siger også, at det var fordi hun og Bettina Jensen kendte hinanden, at hun fik opgaver i Rigspolitiet for 9,6 millioner kroner på tre år.

»Men det er tale om en professionel relation,« siger hun.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.