Træd forsigtigt på speederen fredag morgen. Efter nattens frost er vejene kolde, og derfor kan det være glat mange steder. (Arkivfoto)
Træd forsigtigt på speederen fredag morgen. Efter nattens frost er vejene kolde, og derfor kan det være glat mange steder. (Arkivfoto) Foto: Henning Bagger
Kør forsigtigt! Fredag morgen er der glatte veje de fleste steder i Danmark.

Pas på, når du bevæger dig ud i morgentrafikken fredag. Sæsonens første vintermorgen byder nemlig på frost og pletvis glatte veje over hele landet.

- Der kan være pletvis glatte veje i hele landet. Der er nok saltet rimeligt godt, men vejtemperaturen er under frysepunktet de fleste steder, så det er klart, at man skal være opmærksom. Det er én af de første dage, hvor der er udbredt risiko for glatte veje i hele landet.

Det råd kommer fra meteorolog Andreas Nyholm fra TV2 Vejrcenter.

sne


- Der er god grund til at være opmærksom her den første dag, hvor det kan være glat, tilføjer han og råder de, der endnu ikke har fundet vinterdækkene frem, til at gøre det nu, siger han.

For efter en rigtig kold nat, hvor termometeret flere steder nåede ned på minus fire grader, står vi op til sæsonens første vintermorgen.

Torsdag aften og nat faldt årets første sne, og det var især i Østjylland og på Sjælland, at der kom sne- og sludbyger.

- Den første rigtige sne kom i går aftes, fortæller Andreas Nyholm og tilføjer, at der er mere på vej.

SEND DIT BILLEDE AF EFTERÅRETS FØRSTE SNE TIL BT PÅ 1929@bt.dk

I løbet af fredagen får især Jylland sne, og det breder sig til det sjællandske. De eneste der slipper for sjasket nedbør i denne omgang er nok nordjyderne, mener Andreas Nyholm.

For sneen bliver til slud og regn i løbet af dagen, men når mørket sænker sig, vil det igen sne flere steder, forudser meteorologen.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.