Den russiske toppolitiker Vladimir Zhirinovsky opfordrer Vladimir Putin til at vise Ruslands militære styrke og rasler med atomvåben. »Der er et lille land ude i Nordsøen med 200.000 indbyggere. Vi bør vise, hvad vores atomvåben kan udrette,« siger Zhirinovsky til et ukrainsk medie.

Det skriver The Mirror.

Rusland bør smide en atombombe ud for Skotlands kyst, hvor der er en ø med 200.000 indbyggere. Det mener lederen af det russiske Liberal-demokratiske parti (LDPR), Vladimir Zhirinovsky, som står bag den kontroversielle opfordring. Det er dog ikke entydigt, hvilket land partilederen har i tankerne, da der ikke umiddelbart findes en ø med præcis den befolkningsstørrelse i Nordsøen. Men den engelske avis peger på Færøerne, som det mest oplagte mål. Der kan dog også være tale om Orkney- eller Shetlandsøerne.

Artiklen fortsætter under billedet

Ifølge The Mirror rasler Vladimir Zhirinovsky mod Færøerne. Det er også muligt, at det er Orkney- eller Shetlandsøerne.
Ifølge The Mirror rasler Vladimir Zhirinovsky mod Færøerne. Det er også muligt, at det er Orkney- eller Shetlandsøerne. Foto: Wikipedia
Vis mere

Det betyder altså, at Rusland indirekte vil bombe Danmark.

Artiklen fortsætter under billedet

Lederen af det russiske Liberal-demokratiske parti (LDPR), Vladimir Zhirinovsky, mener, at Rusland bør vise, at de stadig er en stormagt med atomvåben. »Der er et lille land ude i Nordsøen med 200.000 indbyggere. Bruxelle burde være nødt til at sige: Se, her er en ø. Nu er der ikke længere en ø. Landet eksisterer ikke længere,« siger Zhirinovsky ifølge The Mirror.
Lederen af det russiske Liberal-demokratiske parti (LDPR), Vladimir Zhirinovsky, mener, at Rusland bør vise, at de stadig er en stormagt med atomvåben. »Der er et lille land ude i Nordsøen med 200.000 indbyggere. Bruxelle burde være nødt til at sige: Se, her er en ø. Nu er der ikke længere en ø. Landet eksisterer ikke længere,« siger Zhirinovsky ifølge The Mirror. Foto: Sergei Ilnitsky
Vis mere

Udmeldingen kommer i kølvandet på et nyt amerikansk forsvarssystem – et missilskjold – som de sammen med Nato tidligere på måneden aktiverede i Rumænien. Ifølge The Mirror erstatter det nye forsvarssystem et aldrende system og vil i fremtiden beskytte Vesten mod missiler affyret fra Mellemøsten.

Men missilskjoldet møder modstand hos Ruslands præsident Vladimir Putin, der tidligere meddelte, at de vil justere på landets forsvarsudgifter, sådan at truslen fra det amerikanske missilskjold kan neutraliseres.

Ifølge DR er basen er et led i det system, der skal advare Nato mod angribende missiler og skyde dem ned. På basen skal der placeres missiler.

Men det møder også modstand fra Vladimir Zhirinovsky, der opfordrer Kremlin til at vise landets styrke og militære magt.

Artiklen fortsætter under billedet

Vladimir Zhirinovsky opfordrer Vladimir Putin til at vise Ruslands militære styrke og rasler med atomvåben. Her ses begge russiske politikere.
Vladimir Zhirinovsky opfordrer Vladimir Putin til at vise Ruslands militære styrke og rasler med atomvåben. Her ses begge russiske politikere. Foto: RIA NOVOSTI
Vis mere

»Bruxelle burde være nødt til at sige: Se, her er en ø. Nu er der ikke længere en ø. Landet eksisterer ikke længere,« siger Zhirinovsky ifølge The Mirror.