Lyt til artiklen

Når mænd møder piger gennem sider som sugardaters.dk med det formål at have sex med dem, at det gråzoneprostitution, mener parterapeut Mikael Hoffmann.

Det omdiskuterede koncept 'sugardating, hvor unge piger fra middelklassen bytter sex for gaver og penge, adskiller sig fra andre dating-sider, hvor folk ønsker at finde kærligheden.

»Det er ikke rigtige parforhold, ligesom porno ikke er rigtig sex,« siger Mikael Hoffmann til BT. Dating-siden giver til gengæld mulighed for at få dækket andre behov end den seriøse kærlighed. Som oplevelser og sex.

»Vi vil alle gerne undgå smerte, og vi vil gerne have nydelse, og det kan sugardating være med til at give,« siger Mikael Hoffmann og betegner det som »blød prostitution.«

En række piger fortalte søndag til Berlingske, hvordan de har solgt sex eller seksuelle ydelser for penge via internetsiden Sugar­daters.dk. Siden har 25.000 brugere, og 1.500 nye kommer til hver måned.

Læs også:

Tendensen er udtryk for, at en del unge ser sugardating som mere acceptabelt end gadeprostitution, mener Charlotte Fuglsang, projektleder på Reden Ung, der giver oplysning til unge om køb og salg af sex.

»Men selvom unge mener, at det er nogenlunde acceptabelt, så vil de ikke have, at deres venner gør det,« forklarer hun.

Og når man bruger sin seksualtet for at få penge, og ikke fordi man har lyst, kan det være med til at flytte eller ophæve ens grænser, mener Charlotte Fuglsang.

Den 24-årige Petra fra Nordjylland fortæller for eksempel, hvordan hun over otte måneder tjente titusindvis af kroner på at gå i seng med mænd, hun mødte på Sugardaters.dk og blev desillusioneret af det.

Læs også:

Men ikke alle har den oplevelse. En 19-årig pige har fortalt BT, at hun har udviklet følelser for en 40-årige mand, som hun har mødt på siden. Til trods for at hun nogle gange modtager penge af manden, opfatter hun det ikke som prostitution, da følelserne er gensidige og fordi, hun kun ses med den ene mand. Desuden får hun ikke pengene for de seksuelle ydelser, forklarer hun.

Og folk vil altid have forskellige oplevelser af 'sugardating', mener Mikael Hoffmann.

»Nogle går i krig i Afghanistan uden at blive alvorligt mærket, andre får traumer af at blive skældt ud af en tilfældig i bussen. Det er det samme med sugardating, det er individuelt hvordan det påvirker folk,« forklarer han.