Danmark er ramt af sne. Her Næstved Landevej 11. december.
Danmark er ramt af sne. Her Næstved Landevej 11. december. Foto: Asger Ladefoged

Unødig udkørsel frarådes flere steder.

Natten har budt på sne og kraftig fygning flere steder i Danmark.

Tidligt lørdag morgen sneer det fortsat i Nordjylland, den nordlige del af Østjylland samt i Nordsjælland og den østlige del af Sjælland.

Østjyllands Politi fraråder ifølge P4 Østjylland al unødig udkørsel i Favrskov Kommune, på Djursland og i et område nord for Randers. Det fyger så meget, at politiet har bedt forsvaret om at komme med pansrede mandskabsvogne, så de kan komme frem til folk, der har brug for hjælp, hvis ambulancerne ikke kan, oplyser radiokanalen. Nordjyllands Politi fraråder ligeledes al unødig udkørsel i regionen.

Fra DMI lyder meldingen, at vintervejret er på retur:

- Det er de sidste krampetrækninger, der er tilbage af vejrskiftet. De pågældende steder er der frisk vind til kuling, så lokalt kan det fyge en del. Det vil være overstået i løbet af de tidlige morgentimer. Rundt omkring i resten af landet småregner det, siger DMI-vagtchef Michael Skelbæk til Berlingske Nyhedsbureau.

I Syd- og Sønderjylland er termometret nået op på to-tre plusgrader, og på Fyn er der en-to plusgrader.

- Plusgraderne rykker gradvis mod nord og øst, siger Michael Skelbæk.

Det er svært at sige, hvor meget sne, der er faldet i løbet af nattetimerne.

- Det er enormt besværligt at måle, fordi fygningen har blæst sneen rundt i løbet af aftenen og natten. Mit umiddelbare bud er, at der nogle steder er faldet to-tre centimer sne, mens der andre steder er faldet fem-otte centimeter, siger Michael Skelbæk.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.