Han drømmer om at leve af tivoli, men det er slamsugerfirmaet, der betaler regningerne

På en grusvej få hundrede meter fra tivoliet holder Palle Dahlgårds lastbil. På mange måder minder hans job i dag om det, han havde i 1999.

Han ligger på landevejen, han sludrer med godtfolk, og han får skidt under neglene. Men det er ikke længere hvervet som ’tivoliejer’, der betaler Palle Dahlgårds regninger. Vist har tivoliet siden år 2000 stået i hans og søsteren Mariannes navn, men på et tidspunkt måtte han sande, at omsætningen ikke kunne forsørge hans familie.

Palle Dahlgård har nu etableret eget slamsugerfirma, Skive Kloak & Miljøservice. Mandag til fredag knokler han i kloaker. I weekenden kører han ud og hjælper sin far mellem blinkende karruseller og madvogne.

- Det er da hårdt. Men det værste er de der rygter om, at vi er gået konkurs. Det gør sgu ondt at høre på, når det ikke passer, siger han.

På hans finger skinner en ring magen til hans fars. To forgyldte slangehoveder med blå sten i øjenhulerne smyger sig om huden. ’Tivoli-ringen’, kalder de den.

Ikke noget, man bare læsser på en lastbil

Palle Dahlgård drømmer om, at han en dag igen kan komme til at leve af Dahlgårds Tivoli. Men samtidig tvivler han på, at et omrejsende tivoli nogensinde kommer til at hive penge hjem igen. Konkurrencen fra de fastliggende forlystelsesparker er blevet for stor.

- Folk kommer og spørger, hvorfor vi ikke har en stor rutsjebane. Men altså, hvordan skulle vi kunne køre rundt med sådan en? Det er ikke noget, man bare lige læsser op på en lastbil, siger han.

Han forsøgte at købe den tidligere forlystelsespark Karolinelund ved Aalborg. Her kunne der måske komme gang i karrusellerne igen. Men købet gik i vasken.

- Vi har nok været lidt dumme, at vi ikke investerede i noget ved siden af tivoliet dengang, hvor pengene var der. I ejendomme eller sådan noget. Vi investerede bare i nye karruseller og har altid kun levet af tivoli, siger han.

Skal Palle Dahlgårds børn, fjerdegenerationen, køre tivoliet videre, sådan som det var på tale i 1999?

- Nej, lyder det prompte.

- De har fået valget ligesom jeg. Og de har helt andre planer med deres liv.