En unavngiven udvikler foreslår sammen med DSB og Nordisk Film at erstatte Palads-bygningen med nybyggeri.

København. Siden 1918 har Palads-teatret i det centrale København huset Danmarks største biografkompleks.

Men det kan snart få en ende, hvis ellers en privat udvikler får grønt lys fra Borgerrepræsentationen til at rive bygningen ned.

Det sker i givet fald som et led i en gennemrenovering af området omkring Vesterport Station, som også omfatter en delvis overdækning af banegraven.

Det skal give plads til en række boliger, kontorer og en helt ny biograf, ligesom der skal etableres parkeringspladser.

Det er i første omgang Københavns Kommunes teknik- og miljøudvalg samt økonomiudvalget, der skal tage stilling til forslaget.

Politikerne har modtaget en indstilling fra forvaltningen, som anbefaler, at projektet ændres på en række punkter.

Blandt andet mener forvaltningen, at byggeriet er for højt og for omfattende, og så foreslår den også, at Palads-bygningen bevares "på grund af dens identitetsskabende karakter og af hensyn til at sikre historiske spor i byen".

- Forvaltningerne vurderer, at det aktuelle projektforslag ikke retfærdiggør en nedrivning af Palads, idet der i forslaget ikke ses en forbedring af byrummet omkring Axeltorv eller andet, der taler for en nedrivning, hedder det i indstillingen.

Af den fremgår det også, at Nordisk Film - der ejer grunden og biografbygningen - vurderer, at ejendommen på lidt længere sigt ikke er egnet til at rumme en moderne biograf.

Teknik- og Miljøudvalget skal på sit kommende møde 6. februar tage stilling til forslaget og til forvaltningens indstilling om, at projektet ændres på en række punkter, før der arbejdes videre med det.

/ritzau/