»Føj, hvor er det ulækkert.«

Sådan lyder den voldsomme kritik fra forfatter Kristian Ditlev Jensen, der mener, at Socialdemokraterne med ny kampagne slår plat på pædofili-ofre for at score billige point i en valgkamp.

Partiets kampagne opfordrer danskerne til at stemme ja ved den kommende EU-folkeafstemning, hvor danskerne bl.a. skal tage stilling til retsforbeholdet og afgivelse af suverænitet til EU.

Socialdemokraterne anvender på plakaten et billede af en lille pige med sløret ansigt sammen med ordene: »Hjælp politiet med at optrevle pædofile netværk – stem ja.«

Men det er en simpel skræmmekampagne og »decideret usmageligt« at bruge emnet pædofili til at påvirke vælgerne, mener Kristian Ditlev Jensen:

»Jeg synes bare, det virker meget tendentiøst, at man går lige efter det, der skræmmer befolkningen helt vildt, for at få folk til at stemme ja. De prøver at forsimple debatten ved at sige, at hvis du ikke stemmer ja, så virker politiet ikke,« siger forfatteren til BT.

I 2001 udgav han selvbiografien 'Det bliver sagt', der skildrer de seksuelle overgreb, han selv var udsat for som barn.

På Facebook har han skrevet et indlæg, hvor han i skarpe vendinger kritiserer kampagnen:

»Hvis man nu lige sætter en eller anden smart-ass til at finde et tilstrækkeligt klamt emne og et virkelig debilt budskab (som ingen kan være uenige i med mindre, altså, at de er pædofile), så makker befolkningen jo nok ret. Føj, hvor er det ulækkert. Og for egen regning må jeg, som overlevende pædofilioffer, tilføje, at jeg faktisk synes, det er decideret usmageligt at bruge andre menneskers meget virkelige lidelser til at score billige point med i en valgkamp,« skriver Kristian Ditlev Jensen, der i øvrigt er medlem af Det Konservative Folkeparti.

Nick Hækkerup, der er ansvarlig for kampagnen hos Socialdemokraterne, afviser kritikken. Han forklarer, at budskabet er, at et internationalt politisamarbejde vil gøre det nemmere at efterforske større netværk af pædofile forbrydere.

»Det nytter ikke noget, at man ikke vil snakke om virkeligheden. Virkeligheden er, at hvis der kommer et nej den 3. december, så får de pædofile lettere spil. Så bliver det sværere at optrevle pædofili-ringe. Og vi kan godt snakke om marcipangrise med julebånd om eller skovsøer med hjorte, men virkeligheden er en anden,« siger Nick Hækkerup til BT.

Kan du forstå, at et pædofilioffer føler sig stødt over, at I bruger emnet som et konkret eksempel i kampagnen?

»Det ville jeg kunne forstå, hvis det ikke passede. Men der er konkrete eksempler på, at Europol har været af stor betydning for optrevling af pædofili-ringe,« siger Nick Hækkerup til BT.

Forfatter og pædofilioffer Kristian Ditlev Jensen kritiserer denne EU-kampagne fra Socialdemokraterne
Forfatter og pædofilioffer Kristian Ditlev Jensen kritiserer denne EU-kampagne fra Socialdemokraterne
Vis mere