Firoozeh Bazrafkan gav lørdag aften Omar Marzouk fingere i Deadline på DR2.
Firoozeh Bazrafkan gav lørdag aften Omar Marzouk fingere i Deadline på DR2. Foto: Screendump fra dr.dk

Bølgerne gik højt på DR2 lørdag aften, da komikeren Omar Marzouk og debattør og kunstner Firoozeh Bazrafkan tørnede sammen i en debat om trusler og ytringsfrihed i Deadline. Udsendelsen sluttede med, at Bazrafkan gav Marzouk fuck-fingeren.

Inden da havde Marzouk blandt andet udtalt, at Firoozeh Bazrafkans ‘primære claim to fame er, at hun har fået nogle dødstrusler.’

- Og det synes jeg ikke ophøjer kvaliteten af det, man siger, lød det fra Omar Marzouk.

Dermed var der langt op til verbal slåskamp mellem de to gæster, der skulle debattere, om man må lave sjov med politikere, der har fået trusler af islamister. Det spørgsmål er blevet aktuelt efter rygter om, at Tina Petersen, tidligere byrådsmedlem for Dansk Folkeparti i Svendborg, var gået under jorden, fordi hun følte sig truet af en Youtube-video fra gruppen ’Kaldet til Islam’. Truslerne mod Tina Petersen skyldes, at hun for lang tid siden sammenlignede kvinder i burka med storskrald.

Overskrifter i medierne om, at den tidligere byrådspolitiker, var gået under jorden, fik komikeren Omar Marzouk til at skrive følgende på Facebook:

- De nogen kyllinger de DF'er og har det hele i munden. Kom tilbage og kæmp din kujon.

Over for Deadline har Tina Petersen oplyst, at hun ikke er gået under jorden. Men det troede offentligheden, da Marzouk skrev sin opdatering. Og han mener, at det er ‘dybt problematisk’ hvis politikere kryber i skjul, for det eneste våben mod islamister er, at holde hovedet højt. Og det er i dag meget nemt at sende trusler via de sociale og elektroniske medier, ligesom man skal være varsom med at blæse dem op, mener komikeren, der i Deadline understregede, at han selv har modtaget adskillige trusler gennem årene.

- Det er lidt billigt at løbe hen til det første tændte kamera og sige: ‘Jeg er blevet truet.’ Hvor mange ressourcer skal vi som samfund bruge på det? (...) Jeg synes, at vi skal tage trusler meget alvorligt, jeg stiller mig også op og forsvarer enhver, der bliver truet. Jeg synes bare, at der er gået lidt rund-hyl i det, sagde Omar Marzouk.

Men hans Facebook-opdatering er langt over stregen, mener debattør og kunstner Firoozeh Bazrafkan, der også angreb komikerens udtalelser i tv-studiet.

- Det er ikke nogen sjov ting at blive truet på livet. Jeg er ligeglad med, om han er komiker, sagde Firoozeh Bazrafkan, der få minutter senere igen skød med skarpt:

- Omar Marzouk kan diskutere tonen (i debatten, red.) med sin mor. (...) 'Kaldet til islam' er en dødstrussel for Danmark og det danske demokrati, og hvis du ikke kan indse det, så kan du få den her (her gav hun Marzouk fuck-fingeren, red.) lige i hovedet, sagde Bazrafkan.

- Tak for det, lød det kortfattet fra Omar Marzouk, inden værten, Jacob Rosenkranz, fik det sidste ord:

- Ja, på den måde sluttede lørdagens Deadline.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.