Det skandaleramte olieforsyningsselskab OW Bunker er gået konkurs. Det oplyser selskabet i en fondsbørsmeddelelse fredag aften.

OW Bunker skriver i meddelelsen, at det er med »dybeste beklagelse«, at man er nået til den erkendelse, at det ikke er muligt at finde en holdbar løsning på den situation, selskabet står i.

Olieforsyningsselskabet er blevet sendt ud i en massiv krise i forbindelse med en sag om omfattende bedrageri - angiveligt begået af to ledende medarbejdere i datterselskabet Dynamic Oil Trading (DOT) i Singapore.

OW Bunker har da også besluttet at bortvise og politianmelde de to ledende medarbejdere i Singapore, lyder det i meddelelsen. Det drejer sig om en dansk medarbejder samt en lokal medarbejder i Singapore.

De er begge sigtet for at overtræde straffelovens paragraf 299.

»Siden kreditfaciliteten blev lukket ned onsdag, er den underliggende forretning eroderet betydeligt. Bankerne har sikkerhed i alle tilgodehavender og som følge deraf, og uden tilsagn om ny, betydelig kreditfacilitet i den umiddelbare fremtid, er det ikke muligt at redde den resterende del af forretningen,« siger bestyrelsesformand Niels Henrik Jensen.

 

LÆS OGSÅ:

 

Han understreger samtidig, at et salg af virksomheden ikke har været en mulighed.

»Vi har derfor ingen anden mulighed end at indgive en konkursbegæring. På vegne af hele bestyrelsen og direktionen skal vi dybt beklage dette resultat og de konsekvenser, det har for selskabet, medarbejderne, aktionærerne og forretningspartnere.«

Bedrageriet menes at have kostet OW Bunker 125 millioner dollar. Derudover har selskabet tidligere meddelt fondsbørsen, at det har lidt et stort tab på omkring 900 millioner kroner på grund af fejlslagen spekulation i olie.