Den omstridte hjerneforsker Milena Penkowa hænger overlæge Morten Frisch ud for at have anmeldt hende til Sundhedsstyrelsen. Men det er ikke ham.

Hjerneforskeren Milena Penkowa er i vælten igen efter, at det er kommet frem, at hun nu står bag tvivlsom behandling af piger, der har bivirkninger af HPV-vaccinen.

Derfor er hun blevet anmeldt til Styrelsen for Patientsikkerhed, som nu kræver en redegørelse i sagen fra hjerneforskeren.

I en Facebook-opdatering torsdag hævder Milena Penkowa, at det er overlæge Morten Frisch fra Statens Serum Institut, der står bag anmeldelsen af hende.

Men i dag kan BT fortælle, at Milena Penkowa taler usandt.

»Vi kan fuldstændigt dementere, at anmeldelsen af Milena Penkowa til Styrelsen for Patientsikkerhed skulle være kommet fra læge Morten Frisch,« siger Anette Lykke Petri, der er enhedschef i Styrelsen for Patientsikkerhed.

Dermed lægger hun låg på en Facebook-krig mellem de to, som har fundet sted på deres respektive profiler.

Morten Frisch er en af kritikerne af Milena Penkowas behandlinger, som han i BT har kaldt ‘etisk dybe betænkelige ‘, og han lægger på Facebook heller ikke skjul på sin skepsis.

Milena Penkowa tilbyder mod betaling på 2500 kroner for en konsultation at hjælpe piger, der mener at have bivirkninger af HPV-vaccinerne. Det gør hun blandt andet ved omlægning af kost og kosttilskud.

I indlægget på Facebook skriver Milena Penkowa, at ‘klagers identitet ikke længere er hende ukendt’ og at der er tale om ‘Morten Frisch, der er overlæge på Statens Serum Institut (SSI)’. Det skulle journalist Poul Pilgaard Johnsen fra Weekendavisen - ifølge Milena Penkowa - have oplyst hende om, men heller ikke det er tilfældet. Det kan journalisten dokumentere over for BT.

At Morten Frisch skulle være anmelderen, var han hurtigt ude at benægte på Facebook.

'Som desværre så meget andet fra Penkowas mund og pen er også dette usandt´, skriver han.

BT har sms’et med Milena Penkowa, der skriver:

'Jeg HAR meddelt på Facebook, at det ikke er Morten Frisch - læs den lange kommentar'.

Svaret Milena Penkowa henviser til er en Facebook-tråd, hvor hun blandt andet skriver:

'Men bare lige for en god ordens skyld, så må jeg hermed annoncere, at det altså (heller) ikke er Morten Frisch, der har sendt klagen. Nej.....det er det ikke. Han har - må vi forstå - bare skrevet det, der udgør klagen,' skriver Milena Penkowa med henvisning til, at hun mener, at klagen er identisk med et Facebook-opslag fra Morten Frisch.

Selve opslaget med den uberettigede anklage er ikke rettet.